tiistaina, maaliskuuta 06, 2012

Sunnuntailounas

Löysin ohjeen Baijerilaisesta lihapadasta täältä. En malttanut kuitenkaan tehdä sitä ihan ohjeen mukaan, vaan muokkasin hieman. Tässä minun versioni:




700g karjalanpaistilihoja
hienoa merisuolaa
kokonaisia valko- ja mustapippureita
pari laakerinlehteä
paprikajauhetta
3 valkosipulinkynttä
1 iso punainen paprika
n. 5kpl kokonaisia pienehköjä sipuleita
kuivattua timjamia
pari rkl soijaa
2dl olutta
1 rkl ruokosokeria (tai hunajaa, jos et ole allerginen)
vettä


Ruskista lihat paistinpannulla muutamassa erässä, ripottele suolaa ja paprikajauhetta niille ja laita kannelliseen pataan. Ruskista myös kokonaiset sipulit ja kuutioksi leikattu paprika, lisää ne pataan. Ripottele timjamia ja laita laakerinlehdet, pilkotut valkosipulinkynnet sekä kokonaiset pippurit sekaan. 

Kaada pannulle olut, soija, sokeri ja loraus vettä, anna kiehahtaa ja kippaa neste pataan. Kansi päälle, 175 astetta ja 2,5-3h uuniin. 

Lisäkkeenä esim. keitettyä ohraa, perunaa, quinoaa...ihan mieltymysten mukaan.

Ei kommentteja: