lauantaina, maaliskuuta 17, 2012

Sienipiirakka

Nyyttäreihin menossa, mitä veisi yhteiseen herkkupöytään? Ehkäpä voisi leipoa sukkelan sienipiiraan:

Otetaan valmis piirakkapohjataikina, joita on useampaa merkkiä kauppojen pakastealtaissa. Annetaan taikinan sulaa ja kaulitaan/taputellaan se piirasvuokaan. Vuokaan kannattaa laittaa leivinpaperi ja taikina kaulita sen päällä. Näin vuoka säilyy puhtaana ja piiras irtoaa hyvin. Ylimääräiset paperit leikataan pois.

Laitetaan uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aletaan valmistella täytettä.



Otetaan pakastimesta pussillinen esikäsiteltyjä tatteja tai muita sieniä, noin 3-4dl. Sulatetaan mikrossa (paitsi jos olet jo tajunnut ottaa ne huomattavasti aikaisemmin sulamaan). Hienonnetaan kun ovat vielä hieman kohmeisia.



Pilkotaan 1 sipuli ja pieni paprika . Laitetaan oliiviöljyyn muhimaan paistinpannulle ja lisätään sienet sekaan hetken kuluttua. Haudutetaan niin että sipulit ovat kypsiä. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.

Paistetaan piirakkapohjaa n.7min uunissa.




Sekoitetaan  1dl ruokakermaa ja 1 muna haarukalla vatkaten. Paloitellaan vajaa puoli pkt paprika-koskenlaskijaa noin sokeripalan kokoisiksi paloiksi.



Laitetaan esipaistetun pohjan päälle sieni-sipuli-paprikaseos, muna-kermaseos sekä koskenlaskijapalat.



Lisätään pinnalle juustoraastetta ja laitetaan uuniin 25-30minuutiksi. 


Näin on helppo ja makoisa nyyttärieväs valmis. Sopii myös iltapalaksi tai salaatin kera vaikkapa lounaaksi.



Ei kommentteja: