maanantaina, helmikuuta 07, 2011

Talviaskartelua

Reilu viikkko sitten oli yöllä hurja myrsky ja aamulla Mustin kanssa lenkkeillessäni keräsin kimpun maahan pudonneita koivunoksia kranssipohjiksi. Tänään ihana auringonpaiste sai luomisvimman valloilleen ja tein kaksi kranssia ulko-oveen, toisen sisä- ja toisen ulkopuolelle.
Rautalangan avulla väänsin pohjan koivunoksista ja päällystin sen pitsillä. Kolusin askartelutarvikelaatikoitani ja löysin vuosia sitten tekemiäni savinappeja. Ne ovat puna- ja valkosavesta muovattuja raidallisia, lasitettu kirkkaalla lasitteella. Kiinnitin napit myös rautalangalla. Löysin myös neljä saippualla huovutettua "lumipalloa", ne sopivat hyvin talviseen koristukseen. Ylös laitoin niinestä rusetin ja kauniita puuhelmiä. Kranssi näytti silti hieman alastomalta. Keksinkin lisätä pitsiliinan reiän kohdalle, sehän on kuin lumihiutale. Nyt kranssi komeilee ulko-ovessamme tuulikaapin puolella.
Toinen kranssi alkoi samalla periaatteella kuin ensimmäinen. Koristeiksi laitoin puusydämiä, pari nappia, helmiä pujotettuina rautalankaan sekä vanhan teelusikan. Rusetin toisesta päästä piti hieman leikata pitsiä lyhyemmäksi, joten suihkutin siihen hiuslakkaa, ettei lähde purkaantumaan. Tämä kranssi on ulko-ovessa ulkopuolella.
Vanhoja pitsejä löytää kirpputoreilta ja niitä voi kysellä ystäviltä sekä sukulaisilta, jos ei innostu itse virkkaamaan. Ja koneellisesti tehtyjä myös ompelutarvikekaupoista.

Ei kommentteja: