sunnuntai, helmikuuta 20, 2011

Pakkaspäivän papusoppa

Bongasin Helsingin Sanomista maukkaan ohjeen 13.1.2011. Todellista pikaruokaa, maukasta ja edullista.
Tomaatti-papukeitto (4-6 annosta)
2 tlk tomaattimurskaa 2 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa 2 tl currya 2 tl paprikajauhetta 2 tl jauhettua inkivääriä 1 tl rakuunaa chiliä 1 rkl oliiviöljyä 2 dl kermaa
Lämmitä oljy kattilassa, lisää siihen mausteet ja kuullota muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, kiehauta. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita keittoon pavut, kiehauta. Lisää kerma ja kuumenna.
Alkuperäisestä ohjeesta poiketen, en laittanut rakuunaa (ei ollut) ja kermaa laitoin vajaan desin, öljy oli rypsiä. Ohjeessa myös oli ehdotus tarjota tätä hyvän leivän kera, mutta me jätimme leivän pois ja laitoimme sekaan pari lusikallista raejuustoa.
Hesarin toimittaja Sami Simola oli laskenut keiton hinnaksi reilut neljä euroa, siis koko kattilallisen.

Ei kommentteja: