Mulla on nyt suklaakakkubuumi. Tässä kolmas versio. Ohje on alunperin Maalaisunelma-lehdestä, mutta löysin sen Jotain sinistä-blogista. Sen verran muutin ohjetta, että laitoin dumleja hieman enemmän ja kuorrutteeseen laitoin puolet valkoista ja puolet tummaa suklaata sekä 50g voita. Näin kuorrutteesta tulee pehmeämpi eikä se lohkea leikattaessa. Laitan tähän alkuperäisen ohjeen:
Suklaa-suolapähkinäkakku
150g voita sulatettuna
3 munaa
2dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
12 kpl dumleja
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. (Impin vinkki: myös tavallinen piirasvuoka käy, laitat vaan pohjalle leivinpaperin)
Vaahdota munat ja sokeri, lisää vaahtoon voisula ja keskenään sekoitetut jauhot.
Kaada taikina vuokaan ja painele paloitellut dumlet taikinaan.
Paista uunissa n. 10min.
Tee jäähtyneen kakun päälle kuorrutus:
Laita 2dl suolapähkinöitä kerrokseksi kakun päälle
Sulata 200g suklaata (tummaa-, tai maito- tai fifti-fifti) ja kaada pähkinöiden päälle.
Laita kakku kylmään jähmettymään.
Kakku on tuhtia, makeaa ja tahmeaa. Ja hyvää. Tulee mieleen snickers-patukka. Seuraavalla kerralla hakkaan pähkinät hieman pienemmiksi. Kyllä tuolla makeanhimo häviää, vaikka vain pienen biitin syö.
1 kommentti:
Hei mie oon kans pongannu tän reseptin "Jotain sinistä" blogista. On jopa minun herkkusuuhun aika makee kakku! Ja leikkaaminen oli vaikeeta koska päällinen oli tosi kova. Pitäis kokeilla uudestaa tällä sun reseptillä :)
Lähetä kommentti