sunnuntai, maaliskuuta 15, 2009

Tapahtui eräänä talvipäivänä

Helmikuisena pakkaspäivänä iski himo. Himo kuumaan, höyryävään, aromikkaaseen sipulikeittoon. Siispä ryhdyimme kokkailemaan. Muusikkoni pilkkoi kasan sipulia kattilaan, sinne vettä, kasvisliemikuutioita, mustapippuria myllystä ja timjamia. Annoimme padan porista tunnin verran.
Sipulinhaju lähti käsistä täysin terässaippualla, jonka Systerini oli laittanut joulupakettiimme. Kyselin taanoin käsityömessuilta ko. saippuan myyjältä, mihin tuo hajunsyöjäominaisuus perustuu. Se on täyttä kemiaa ja fysiikkaa, jotain kylmän veden, teräksen ja hankaussähkön yhteistyötä. Mutta se toimii, ja se on pääasia, vaikkei muuta ymmärtäisikään.
Sipulisoppa sai ranskalaisen säväyksen, kun laitoimme annokset savikippoihin, päälle paahdettuja patonkikuutioita ja juustoraastetta. Annokset grillivastuksen alle uuniin muutamaksi minuutiksi. Kyytipojaksi halpaa ranskalaista punaviiniä, 'Petit Cog' ja kynttilä pöydälle palamaan. Bon Appetit, Mon Amour!
Tässä vielä lähikuva keittoannoksesta. Kokkailkaa yhdessä, ystävät. Se on ihanaa! -impi-

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ai se saippua toimii?!
Hyvä homma :-).

-systeri