maanantaina, kesäkuuta 30, 2008

Kaikenlaisia sankareita

Olen käyttänyt silmälaseja yli 30v. Se on pitkä aika. Siinä ehtii jo tottua kuten myös kyllästyä rilleihin. Reilut 10v olen ollut piilolasien satunnainen käyttäjä. Töissä en käytä niitä lainkaan, vapaapäivinä toisinaan ja kesällä eniten.
Nykyiset lasini ovat olleet jo viitisen vuotta käytössä ja olenkin pitkään pohtinut milloin saisin aikaiseksi hankkia uudet. Suomeen on viimein rantautunut enemmän silmälasikauppoja ja kilpailu on kiristynyt. Sen myötä myös hinnat ovat tulleet alaspäin. Tämähän on kuluttajille mieluisa uudistus.
Koska pääkaupunkiseudulla riittää asiakkaita, niin päätin ostaa uudet lasini täältä maakunnasta lomamatkallani. Menimme Systerin kanssa tänään paikalliseen optikkoliikkeeseen, jonne olin varannut näöntarkastusajan jo etukäteen. Näköni ei ollut muuttunut ratkaisevasti (paitsi ulkonäkö ehkä..), mutta koska nykyisien linssien pinta on kärsinyt, oli uusien rillien osto väistämätöntä.
Ja sitten sovittamaan.. nää roikkuu, nää puristaa, liian isot, liian pienet, liian punaiset... Mutta kolmet hyvät löysin. Niistä sitten valkkaamaan parhaita. Sitten iski idea: ostan kahdet! Yritin tinkiä hintaa alhaisemmaksi ja myyjä lupasi kotelot ja säämiskän kaupan päälle kaksien rillien ostosta. Kaupat tehtiin, ja lasit tulevat kauppaketjun myymälään, joka on lähellä kotiani. Saa sitten säädöt kohdalleen. Nyt on kiva ja köyhä olo. Innolla odotan milloin saan uudet kakkulat päähäni. Pari viikkoa joudun odottamaan.
Ai niin, otsikossa oli maininta sankareista, se on Esikoiseni sanaleikkiä vuosien takaa: piilolasit kun on piilarit niin tietysti sankalasit on sankarit! -impi-

Ei kommentteja: