Danzig: Mother. Taas aivan ennenkuulumatonta musiikkia. Rajua? Voimakasta? Vahvaa?
Sanat eivät hirveästi antaneet, mutta Mother ja vahvuus oli ne, mihin takerruin.
Äitini teki hyvää ruokaa. Hän käytti ruuanlaitossa 70-luvulla sellaisia aineksia, mitkä eivät suinkaan kuuluneet jokapäiväiseen keittiöön kovinkaan monella perheellä. Hyörin usein keittiössä ja silmä kovana tarkkailin ruuanlaittoa. Uskalsin alkaa käyttämään mausteita pienestä pitäen. 12-vuotiaana osasin tehdä ihanan tomaattimunakkaan, jonka maustoin suolalla, meiramilla ja timjamilla.
Meillä kotona oli Kockensin mausteita. Vihreäkorkkisia purkkeja, joissa kokin kuva tötteröhattuineen. Muistan, että oli sellaista maustetta kuin nelimauste. Googlettamalla löysin sen aineosat, joita olivat ainakin pippuri, neilikka, muskotti ja inkivääri. Saattoi aineksia olla enemmänkin kuin neljä. Enää sitä ei kauppojen hyllyillä näe. Omat mausteeni ovat suurimmaksi osaksi vanhoissa infuusionestepulloissa, joita kannoin kotiin parikymmentä vuotta sitten työpaikaltani. Hyvin ajavat asiansa edelleen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti