lauantaina, syyskuuta 27, 2008

Empty Bowls

Osallistuin tänään ensimmäistä kertaa Tyhjä kulho - tapahtumaan. Kyse on kansainvälisestä tempauksesta, jolla kerätään varoja ihmisille jotka tarvitsevat ruoka-apua. Suomeen tämä on rantautunut v.2003 ja idean tänne toi keraamikko Helena Sarvela.
Tapahtuman idea on, että keramiikka- ja lasitaiteilijat lahjoittavat kulhoja ja ravintolat keittoa. Asiakkaat ostavat vähintään 15€:lla ruokakortin, jolla saa valita mieleisensä kulhon ja kupillisen keittoa. Varat käytetään lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen, joka Helsingissä on kohdennettu UNICEFille. Kulho jää siis ruokailijalle muistutukseksi, kuinka paljon maailmassa on tyhjiä ruokakulhoja.
Tilaisuus oli järjestetty Tuomiokirkon Kryptaan. Paikalla oli runsaasti ihmisiä, mutta myös vapaaehtoisia oli kiitettävästi. Soppaa oli montaa sorttia, itse valitsin curry-linssikeittoa. Keitto oli erittäin hyvää. Paikalla oli myös kamariorkesteri soittamassa musiikkia. Tunnelma oli leppoisa vaikka taustalla oleva asia on vakava. Itselle tuli tempaukseen osallistumisesta hyvä mieli.
-impi-

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä hyväntekeväisyystapahtuma tuo. Olin mukana 2004, sen jälkeen en ole ehtinyt paikalle. Kauniita astioita ja maukkaita keittoja eikä hintakaan ole liian korkea kun mukaan saa hienon keramiikkakupin. Ihanaa ruisleipää alempana, nami.