sunnuntaina, elokuuta 17, 2008

Lankaa ja leipomuksia

Koska kokoajan toitotetaan, että syksy on jo käsillä, niin kaivoin tänään lankavarastoni esiin. Aika tummia sävyjä, kieltämättä. En ole mikään neulomisguru, en todellakaan. Mutta lankoja on kiva ostaa, omistaa ja hipelöidä. Aloitinkin ketjusilmukkahuivin teon ruskeasävyisestä color-langasta, onkohan 'nallea' vai 'isooveljee'. Taas on vyötteet hukassa. Jos se suinkin valmistuu, niin laitan siitä myöhemmin kuvan.
Lankavarastoni kätköistä löysin myös kasan UFOja, siis niitä valmistumattomia töitä. Saas nähdä saanko niitä koskaan päätökseen.
Sain myös inspiksen leipoa leipää. En jaksanut raivata pöydälle tilaa, jotta olisin voinut pyöritellä sämpylöitä, joten päädyin ns. pannuleipään. Eli löysähkö taikina vaan taputellaan pellille ja se on siinä! Taikinaan käytin kaurahiutaleita, spelttihiutaleita ja vehnäjauhoja, hiivaa, suolaa ja nesteeksi vettä. Pinnalle juustoraastetta.
Tässä iltapala vielä valmiina paloina. Päälle oikeeta voita, kyytipojaksi teetä -tai vaihtoehtoisesti olutta, kun on niin kuumakin.. Ukkosmyrskyä odotellen -impi-

Ei kommentteja: