sunnuntaina, syyskuuta 28, 2014

Saaliit purkkiin

Olen tehnyt erilaisia sienisäilykkeitä aiemminkin, mm. karkkisieniä. Nyt hieman muunsin ohjetta mausteisemmaksi, vaihdoin valkoviinietikan punaviinietikaksi, lisäsin tähtianista ja neilkoita sekä kanelia laitoin jonkinverran enemmän liemeen. Sokerista puolet oli intiaanisokeria ja puolet tavallista kidesokeria. Pilkoin myös sienet pienemmäksi, aiemmin olen antanut suppilovahveroiden olla kokonaisina, tai ainakin puolikkaina. Nyt oli suppisten lisäksi muutama pieni kantarelli ja ehkä puolet koko sienimäärästä oli oranssirouskuja.Petkeleellä tein sellaista epämääräisen kokoista silppua.


Liemi kiehui muutaman minuutin, väkiviinaetikan jätin vielä tässä vaiheessa pois. Sitten lisäsin sienet ja keitin parikymmentä minsaa. Samaan aikaan toisella levyllä lasipurkit kansineen kolisivat vesikattilassa steriloitumassa. Viime minuuteilla lisäsin väkiviinaetikan sienikeitokseen.


Lopulta kuuma pikkelssi kuumiin purkkeihin sormia polttamatta. Jäähtyneisiin purkkiin etiketit teksteineen, joita leikkelin Kodin Kuvalehden sivuilta.


Tämmöisiä herkkuja on nyt odottamassa pääsyä omaan sekä ystävien joulupöytiin.


Ei kommentteja: