maanantaina, maaliskuuta 31, 2014

Antikvariaattikierroksella


Tänään tuulisena mutta aurinkoisena päivänä lähdimme Muusikon kanssa antikvariaatteja kiertelemään Helsinkiin. Tein monta löytöä, ja mielestäni aika mukavaan hintaan.

Jokaisen naisen kirja on vuodelta 1946, toinen painos, toimittanut Lempi Torppa. Kansikuva on viehkeän kaunis:


Kirjassa kerrotaan mm. neuvoja kodinhoitoon, pukeutumisneuvoja, pukujen historiaa, käyttäytymissääntöjä. Oma lukunsa on myös "Esteettisen kirurgian merkitys ja mahdollisuudet"Näitä Kaari Utrion kirjoja  olin varsinaisesti etsimässä:


Kuvassa 1500-luvun saksalaisnainen on kylpymatkalla ja pukeutunut kevyeen pitkähihaiseen mekkoon! Kyllä, todella kevyeen!


Tämä on myös hyvin mielenkiintoinen kirja:


Kirjassa kerrotaan kauneudenhoidosta ja kauneusihanteista muinaisen Egyptin ajoista 90-luvulle saakka. Kirja on vuodelta 1995.Pari apteekkiaiheista kirjaa löysin myös:Lääkkeen synty ex-tempore oli varsinainen löytö! Kirja on ilmestynyt v. 1991 -vaikka kuvituksesta voisi luulla sitä huomattavasti vanhemmaksi. Sen ajan apteekkialan lehdissä sitä mainostettiin myytävän 600mk:n hintaan. Nytkin saattaa divarissa siitä joutua maksamaan 40-50€. Itse sain sen kyllä huomattavasti halvemmalla.


Ja lopuksi vielä hieman rähjäinen, mutta sitäkin suloisempi nuottivihko vuodelta 1892:


Wie Ihr Wollt - Kuten Haluatte!Nuottivihkon kuvitus on täynnä kauniita yksityiskohtia.
Ei kommentteja: