sunnuntai, helmikuuta 16, 2014

Pulled pork eli nyhtöpossua Impin tapaan

Kaikkihan tätä tekee, joten minä myös! Ostin possun lapaa, luullista, painoi 1410 g. 
Tein marinaadin:

1dl intiaanisokeria
2rkl dijon-sinappia
5 valkosipulin kynttä viipaloituina
1/2dl riisiviinietikkaa
2-3rkl siirappia
savustettua paprikajauhetta
mustapippuria
kuivattua chilirouhetta
suolaa
1/2 palkoa tuoretta chiliä viipaleina
loraus soijakastiketta
1/4dl viskiä

Marinaadia kannattaa maistaa ja lisätä mausteita, jos siltä tuntuu. 


Ainekset sekaisin, lihan pintaan hieman reikiä haarukalla ja kaikki isoon pussiin muhimaan jääkaappiin puoleksi vuorokaudeksi. Ja välillä pitää käännellä, jotta maut menee tasaisesti joka puolelle.


Seuraavana päivänä liha pois pussista, vajaa tunti huoneenlämmössä ja sitten joko kannelliseen tai foliolla peitettyyn uunivuokaan125 asteeseen uuniin muhimaan. Kuuden tunnin jälkeen alkaa olla liha sopivan mureata ja sen voi nostaa pois uunista. Vielä tiukka kääräisy folion sisään ja kimpale saa levätä puolisen tuntia.


Sitten haarukka käteen ja possu liiskataan astian pohjalla olevaan liemeen. Luut ja kamara sekä jäljelle jäänyt rasva otetaan pois.


Jos suolaa on liian vähän, voi sitä ripsauttaa lihan päälle tässä vaiheessa.



Nyhtöpossua voi syödä haluamillaan lisäkkeillä, vaikkapa perunoiden kera. Me laitoimme patongin väliin, seurakseen se sai coleslaw-salaattia, hillottua punasipulia, salaatinlehtiä ja tomaattia.

Ei kommentteja: