keskiviikkona, helmikuuta 12, 2014

Kemikaalia kerrakseen


Aloin tässä ihan miettimään normaalia päivääni, siis siltä kantilta, kuinka montaa kosmetiikka- yms. tuotetta päivän aikana tulee käytettyä. Noh, pari sellasta tuotetta lisäsin tähän, mitä ei tule käytettyä ihan joka päivä. Mutta toisena päivän saatan käyttää taas joitain muita normisetin lisäksi. Joten aikalailla keskiarvolla mennään.
Eli... suihkusaippua, shampoo, hiustenhoitoaine, kuorintavoide. Hammastahna, deodorantti, kosteusvoide kropalle ja toinen sitten kasvoille. Hiuksiin hoitoöljyä ja kiiltosuihketta. BB-voide kasvoille, luomiväri, rajauskynä, ripsiväri, huulipuna sekä ruiskaus hajustetta kaulalle.Vielä käsivoidetta sekä huulirasvaa muutaman kerran päivän mittaan ja lopuksi illalla jalkarasva.

Se teki 19 eri tuotetta. Aikamoinen määrä. Varmaan tulisi vähemmälläkin toimeen. Ja tuostahan puuttui esim meikin pohjustusvoiteet, silmänympärysvoide, decolteen erikoishoitorasva, huultenympärysvoide, hiuspuuteri, muotovaahto, huultenrajauskynä, poskipuna... ja paljon muuta. Huh-huh!

Kuinkakohan paljon aineista imeytyy ihon läpi elimistöön? Kun ajattelee, miten hyvin lääkeaineetkin imeytyvät ihon kautta -esim. kipugeelit, laastareiden kautta annosteltavat hormonit - niin olisihan se ihme, jos voiteiden ja suihkeiden ainesosat eivät kulkeutuisi elimistöön. Osa käyttämistäni tuotteista on ns. luonnonmukaista kosmetiikkaa, mutta täytyisi tosi kovasti perehtyä asiaan, jotta osaisi tulkita purnukan tuoteselosteen oikein. 

Tämmöisä ajatuksia sumuisena helmikuun päivänä, nyt lähden postittamaan ystävänpäiväkortteja!

Ei kommentteja: