perjantaina, elokuuta 09, 2013

Vegepannu

Leikkausjonoonhan käsikirurgi mut sitten laittoi. Saapas nähdä kuinka kauan jonotus kestää. Ja kun viime postauksessa kerroin, että pelkään olkapääni jäätymistä, niin jäässähän tuo jo on, lämpimästä kesästä huolimatta. Liikeradat ovat kovin suppeat ja kipu vaivaa lääkityksestä huolimatta. Eipä tästä enempää, siirrytään iloisempiin aiheisiin, vaikkapa ruokaan!

Tein tänään herkullista kasvispyttipannua. Ensin lorautin pannulle juoksevaa margariinia. Siitä tulee parempi paistopinta kuin öljystä, ja se on kolesterolitonta toisin kuin voi. Jokainen käyttäköön sitä rasvaa mitä haluaa tai mitä lääkäri on käskenyt käyttää... Pilkoin pari uutta porkkanaa pannulle, lisäsin pätkän kesäkurpitsaa viipaloituna. paistelin niitä tovin aika kovalla lämmöllä, jotta saivat rapeutta sekä väriä pintaan. Lisäsin sitten muutaman keitetyn perunan, joita oli jäänyt toissapäiviseltä aterialta. Vielä revin pieneksi lehtikaalin lehtiä ja kun kaikki olivat saaneet paistopintaa eli rapsakkuutta kylkiinsä niin heitin sekaan saksanpähkinöitä rouhittuna sekä maustoin koko hässäkän yrttisuolalla. Oli nopeaa ja ihan tajuttoman hyvää!



Olen muutes tehnyt ihan itse yrttisuolaa: kuivattelin mesiangervoa, apilaa, horsmaa, nokkosta ja ratamonlehtiä, sotkin ne merisuolaan ja ajoin blenderillä tasaiseksi. Sopii hyvin etenkin kasvisruokia maustamaan.

Ei kommentteja: