maanantaina, maaliskuuta 18, 2013

Helppoa ja hyvää

Löysin ihanan&makean ohjeen Johannan valtakunta-blogista. Se on kastanja-suklaa-herkku, jonka tein pieniin makeisvuokiin.

Suklaana käytin 70%:sta Maraboun premium-suklaata, kastanjahillon ostin Stockalta. Voin asemasta käytin extra virgin kookosöljyä.



Näillä aineilla tehty herkku on gluteenitonta. Käyttämässäni suklaassa on maitojauhetta, mutta ainakin Brumbergilla on laktoositonta ja gluteenitonta 60%:sta suklaata. Suklaaksi kannattaa valita mahdollisimman tummaa ja vahvaa, koska kastanjasose on makeaa. 

Tarkka ohje löytyy siis tuolta Johannan blogista, mutta lyhykäisyydessään se menee näin: sulata suklaalevy (100-150g), sotkota sekaan purkillinen Bonne Maman kastanjasosetta (350g), lisää lopuksi ruokalusikallinen kookosöljyä (tai voita). Nostele "taikinaa" pieniin makeisvuokiin, laita pariksi tunniksi jääkaappiin. Herkuttele kahvin kanssa.



Voisivat olla hyviä, jos maustaisi taikinan tilkalla konjakkia...täytynee kokeilla!

Ei kommentteja: