tiistaina, tammikuuta 15, 2013

Talviruokaa

En ole vähään aikaan laittanut ruokaohjeita, mutta tässä tulee tuhtia talvisapuskaa: Salaatti:

Rucolapedille appelsiinin siivuja/paloja ja purjoa renkaina . Päälle rouhaistaan mustapippuria myllystä ja paksua balsamicoa lisämakua antamaan. Maut täydentävät loistavasti toisiaan. 
Vinkki: Appelsiinin kuoret ja ne ikävät valkoiset osat saa irti näppärästi fileointiveitsellä!


Nopeat valkosipuliperunat:

Peruna-sipulipakastetta
valkosipulin kynsiä viipaloituna sekaan
suolaa, pippuria
kermaa tai ruokakermaa

Koko komeus uuniin paistumaan, annoksen koosta riippuen  puolesta tunnista tuntiin, parisataa astetta.
Vinkki: Älä koskaan osta kiinalaisia valkosipuleita. Niistä oli juttu lehdessä, käsittelevät niitä joillain klooripitoisilla kemikaaleilla, lannoittavat ihmisperäisillä lannotteilla jne. Ja kiinalaisten tuotteiden ostaminen on yleensäkin aika epäeettistä, kun miettii heidän ihmisoikeusasioitaan, jotka ovat aivan retuperällä. Piffit:

Naudan paistia, sisäpaisti kypsyy nopeammin, ulkopaisti kauemmin. 
suolaa, mustapippuria

Leikkaa liha pihveiksi, muista leikata poikkisyin. Voit myös ostaa valmiiksi leikattuina tai pyytää palvelutiskin setää tai tätiä leikkaamaan. Nuiji, mutta älä hakkaa kauheen kovaa, se on jo kertaalleen teurastettu. Mausta ja jätä kelmun alle huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.

Valmista tuorejuustomössö:

Rasia tuorejuustoa, valitse laatu oman maun mukaan. Itse laitoin Rainbow-merkkistä sipuli-paprika tuorejuustoa. Myös Valion afrikan paprika on hyvää.
mustia oliiveja pilkottuna 
paprikaa pilkottuna

Sotke kaikki tahnan ainekset sekaisin.

Paista pihvit kevyesti pannulla öljy-voi-seksessa, laita uunivuokaan. Kaada tuorejuustomössö päälle ja pannun huuhdeliemi samoin. Laita uuniin hautumaan. Sisäpaistipihvit oli mulla 200 asteessa tunnin, ehkä vähän ylikin. Kannattaa viritellä foliohattu vuoan päälle, jos kaikki lihat eivät ole upoksissa, tai ainakin käännellä niitä välillä soossin sekaan, etteivät kuivu. 

Oli muutes hyvää!


Ei kommentteja: