keskiviikkona, syyskuuta 26, 2012

Hippimekkopaja


Viime lauantaina oli Hietsun torilla markkinat 1800-luvun malliin. Siellä oli ihania koruja ja muita käsitöitä. Erään myyjän mekot saivat ompelukärpäsen puraisemaan minua ja visioimaan uusia kierrätyshenkisiä vaatteita kotona löytyvistä materiaaleista. 

Ensimmäinen mekko näki päivänvalon tänään. Tehty lakanakankaasta ja jämäpitseistä sekä pitsiliinoista. Ostin pesukoneväriä ja tein kankaaseen kuviot kuminauhatekniikalla. Siis mytty kangasta ja kumpparilla tiukasti kiinni. Lopputulos on yllätys ja muistuttaa batiikkivärjäystä. Hihansuut vedin vain siksakilla, kaulaaukon huolittelin kankaalla, piti vähän vekittää, kun alkoi vähän kiertämään ja löpsöttämään. Kaavaa ei ollut, piirsin sellaisen vanhaa mekkoa apuna käyttäen hesarin aukeamalle. 


Kevällä käydessäni jossain kierrätyskeskuksessa, oliskohan se ollut Lönnrotinkadulla, näin tuunattuja t-paitoja. Niihin oli ommeltu pitsiliinoja. Idea oli hyvä ja varastin sen tähän mekkoon. Helmassa on etu- ja takapuolella erilaiset pitsit, kun ei ollut samanlaista tarpeeksi. 


Tietysti kun kerran aloitin puuhastelun vanhojen kankaiden kanssa, niin eihän se tuohon tule jäämään. Värjäsin osan vanhoista lakanoista sekä pitseistä punaisella. Väri oli "tulppaanin punainen" mutta lopputulos on mielestäni enemmänkin vadelmanpunainen. No onhan tulppaaneita montaa eri väriä..Huovutustakin tuli harrastettua. Kaapin kätköissä oli parisataa grammaa huovutusvillaa ja niitä sommittelin kuplamuovin päälle, rullasin, sidoin ja paiskasin pesukoneeseen. Ajattelin niitäkin käyttää mekkoihin. Lupasivat aika kurjaa säätä loppuviikoksi. Hyvä. Voin keskittyä ompeluksiin. 

2 kommenttia:

savisuti kirjoitti...

Näyttää kivalta! Teitkö vihreään tarkoituksella sivuprofiilin vai näyttääkö se vain siltä?

Suska kirjoitti...

Hei Savisuti!
Se oli puhdas vahinko, ei varmasti onnistuisi uudelleen vaikka yrittäisi!