torstaina, elokuuta 16, 2012

Kiitos kokki höperö, hyvää oli pöperö!

Postausten kirjoittelu jäänyt taas tekemättä, kun aika kuluu joko metsässä tai duunissa. Nyt aloitin pienen lomapätkän ja on aikaa paneutua ruuanlaittoon, leivontaan, käsitöihin, askarteluun...ja blogin päivitykseen. 

Muutama duunipäivä kuluikin syömättä lämmintä ruokaa, tai sitten heitin aamulenkillä metsästä napatut sienet munakkaan täytteeksi. Sienisoossia onkin tullut tehtyä jo heinäkuun alustä lähtien. Tänään pilkoin rusko-orakkaat murekkeen jatkeaineeksi. 


Orakkaita olikin reilun kokoinen satsi. Käytin ne pannulla, niin että kuivahtivat. Lisäsin paahdettua sipulirouhetta pari rkl:sta (tuore sipuli oli päässyt loppumaan) ja luomu kasvisjauhetta n, yhden rkl:n verran, hieman chilijauhetta ja paprikaa. Niin, olihan orakkaiden joukossa muutama sikurirousku makua antamassa.Jauhelihaan (400g) laitoin munan, lorauksen ruokakermaa, korppujauhoa vajaan desilitran, suolaa, pippuria, chiliä, paprikaa. Siis normi mureketaikina. Ja lopuksi lisäsin sienet, jota oli tilavuudeltaan saman verran kuin jauhelihaa. Määränhän jokainen voi laittaa mieltymyksensä mukaan. Itse halusin hyvin sienisen maun.Taikina voideltuun vuokaan ja uuniin 225 asteeseen. Siellä se muhi kypsäksi (en ikinä muista katsoa kellosta kuinka kauan ruuat paistuvat, meen ihan näppituntumalla).Lisukkeeksi keitin ruusukaalia ja Muusikkoni teki salaatit. Salaatin päälle lorautin uutta tuttavuuttani basilika-balsamikastiketta. 


P.S. Otsikko on eräällä partioleirillä kuultu kiitoshuuto leirin kokille.

Ei kommentteja: