keskiviikkona, marraskuuta 02, 2011

Mustin uudet vaatteet

Mustilla on aina ollut nahkainen ns. puolikuristava panta (kuullostaapa hurjalta!). En nyt muista paljonko panta on maksanut, mutta puolen vuoden välein sitä on pitänyt käyttää suutarilla koska ompeleet lähtevät aina purkaantumaan ja korjaus on maksanut 3€/kerta. Viimeksi kysyin syytä miksi se ei kestä ja suutari kertoi yksinkertaisen ja ymmärrettävän selityksen ilmiölle: nahka venyy, mutta ommel ei ja näin ollen lanka katkeaa.  Sanoipa samaan hengenvetoon, että hän voi kyllä tehdä pannan, joka kestää. Lupasin palata asiaan ja viime viikolla sainkin viimein aikaiseksi mennä tilaamaan käsityönä tehdyn pannan.


Tänään panta oli valmis, metalliosat ovat vanhasta pannasta ja hintaa tuli uudelle 30€. Nahkan välissä on lasikuitua, joka estää venymisen. Mustan pannan keskellä kiertää punottu punainen koriste.



Kyseinen suutari tekee myös kauniita rannekoruja. Nyt iski ajatus päähän, että teetän hänellä vyön ja/tai rannekorun, joka on samalla kuviolla ja samoilla väreillä kuin tuo panta! Sittenhän me ollaan kuin kaksi marjaa!

Ei kommentteja: