torstaina, kesäkuuta 23, 2011

Tule hyvä kakku

Kokeilin Kotivinkin suklaakakkureseptiä, tosi hyvää. Hieman lämpimän kakkupalan kruunasin viipaleella lakritsijäätelöä. Kakku on sisältä kostea, mutakakkumainen. Pinnalle tulee ohjeen mukaan tummaa suklaata, itse laitoin sekä tummaa että valkoista. Maitosuklaakin varmasti käy. Suklaisen kakun kanssa käy paitsi kahvi, niin myös hyvä punaviini.

Helppo suklaakakku

100g voita

2 kananmunaa

2dl sokeria

1dl fariinisokeria

2,5dl vehnäjauhoja

4rkl kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

50g tummaa suklaata

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, lisää lämmin voisula joukkoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 24cm).

Paloittele suklaa sormenpään kokoisiksi paloiksi ja painele kakun pinnalle.

Paista 150 asteessa n.30min.

Ei kommentteja: