Kokeilin Kotivinkin suklaakakkureseptiä, tosi hyvää. Hieman lämpimän kakkupalan kruunasin viipaleella lakritsijäätelöä. Kakku on sisältä kostea, mutakakkumainen. Pinnalle tulee ohjeen mukaan tummaa suklaata, itse laitoin sekä tummaa että valkoista. Maitosuklaakin varmasti käy. Suklaisen kakun kanssa käy paitsi kahvi, niin myös hyvä punaviini.
Helppo suklaakakku
100g voita
2 kananmunaa
2dl sokeria
1dl fariinisokeria
2,5dl vehnäjauhoja
4rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
50g tummaa suklaata
Sulata voi. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, lisää lämmin voisula joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 24cm).
Paloittele suklaa sormenpään kokoisiksi paloiksi ja painele kakun pinnalle.
Paista 150 asteessa n.30min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti