Lupasin kertoa suklaacookies-reseptin. Löysin sen Sanjan kakkukekkerit-blogista.
Suklaacookies
(n. 45 kpl isoja)
100g margariinia (itse käytän leivontaan aina voita)
2,5dl fariinisokeria
1,25dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2munaa
4dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1tl ruokasoodaa
4dl kaurahiutaleita
300g (tummaa)suklaata
Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita suola ja sooda jauhoihin ja sekoita ne rasva-sokeri-munavaahtoon. Lisää lopuksi kaurahiutaleet ja rouhittu suklaa. Taputtele pellille kekseiksi ja paista 175 asteessa n.15min.
Tänään testasin kookospallojen ohjetta. Ajattelin tehdä niitä Muusikkoni valmistujaisjuhliin. Ohje löytyi sekavasta reseptiarkistostani.
Kookospallerot
(n. 25 kpl)
3dl kaurahiutaleita
1dl kookoshiutaleita
1dl tomusokeria (käytin ruokotomusokeria)
1tl vaniljasokeria (jäi laittamatta kun oli loppu)
3rkl kaakaojauhetta
100g voita
1rkl kylmää vettä
Sekoita kuivat aineet. Nypi sekaan hieman pehmennyt voi. Kun seos on tasaista, lisää vesi. Pyörittele pieniä palleroita ja kieritä ne lopuksi kookoshiutaleissa. Säilytä kylmässä. Eivät ne kyllä sielläkään meinaa säilyä, ovat niin hyviä.
Pätkiskakku on myös niin herkkua, että sitäkin ajattelin leipoa samaisiin valmistujaisiin. Kakun voi tehdä myös dajmista tai geishasta, jos ei ole pähkinä/manteliallergiaa. Ja miksei ihan tummasta suklaastakin. Tästä annoksesta tulee normaaliin rengasvuokaan sopiva annos, voihan sen vaikka tehdä kaksinkertaisena ja levittää pellille. Ei näitä ohjeita kannata niin vakavasti ottaa. Kukin tyylillään. Kuvassa olevaan kakkuun tein kuorrutetta vain puoli annosta, jos olisin laittanut koko satsin, kakku olisi uinut kuorrutteessa. Kuorrute on kyllä niin hyvää, että ylimääräisen voi syödä. Ja kärsiä sitten sokerihumalaa ja pahaa oloa loppupäivän.
Pätkiskakku
4dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta
150g sulatettua voita
2dl turkkilaista maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä
6 pätkistä
3 munaa
Sulata pätkikset paloina voin sekaan. Lisää seokseen jugurtti ja munat, sekoita tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Sekoita huolella, ei tarvitse kuitenkaan vatkata. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, paista 175 asteessa n.45min. Kumoa kakku kuumana.
Valmista jäähtyneen kakun päälle kuorrute: 200g suklaata (itse käytän fasun sinistä) ja 100g voita. Sulata nämä miedolla lämmöllä kattilassa ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle. Halutessasi voit koristella suklaahipuilla tai strösseleillä. Anna jähmettyä huoneenlämmössä. Kakku vain paranee jos maltat säilyttää sitä pari päivää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti