keskiviikkona, toukokuuta 18, 2011

Suklaisia herkkuja

Lupasin kertoa suklaacookies-reseptin. Löysin sen Sanjan kakkukekkerit-blogista.

Suklaacookies

(n. 45 kpl isoja)

100g margariinia (itse käytän leivontaan aina voita)

2,5dl fariinisokeria

1,25dl sokeria

1tl vaniljasokeria

2munaa

4dl vehnäjauhoja

1tl suolaa

1tl ruokasoodaa

4dl kaurahiutaleita

300g (tummaa)suklaata

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita suola ja sooda jauhoihin ja sekoita ne rasva-sokeri-munavaahtoon. Lisää lopuksi kaurahiutaleet ja rouhittu suklaa. Taputtele pellille kekseiksi ja paista 175 asteessa n.15min.

Tänään testasin kookospallojen ohjetta. Ajattelin tehdä niitä Muusikkoni valmistujaisjuhliin. Ohje löytyi sekavasta reseptiarkistostani.

Kookospallerot

(n. 25 kpl)

3dl kaurahiutaleita

1dl kookoshiutaleita

1dl tomusokeria (käytin ruokotomusokeria)

1tl vaniljasokeria (jäi laittamatta kun oli loppu)

3rkl kaakaojauhetta

100g voita

1rkl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet. Nypi sekaan hieman pehmennyt voi. Kun seos on tasaista, lisää vesi. Pyörittele pieniä palleroita ja kieritä ne lopuksi kookoshiutaleissa. Säilytä kylmässä. Eivät ne kyllä sielläkään meinaa säilyä, ovat niin hyviä.

Pätkiskakku on myös niin herkkua, että sitäkin ajattelin leipoa samaisiin valmistujaisiin. Kakun voi tehdä myös dajmista tai geishasta, jos ei ole pähkinä/manteliallergiaa. Ja miksei ihan tummasta suklaastakin. Tästä annoksesta tulee normaaliin rengasvuokaan sopiva annos, voihan sen vaikka tehdä kaksinkertaisena ja levittää pellille. Ei näitä ohjeita kannata niin vakavasti ottaa. Kukin tyylillään. Kuvassa olevaan kakkuun tein kuorrutetta vain puoli annosta, jos olisin laittanut koko satsin, kakku olisi uinut kuorrutteessa. Kuorrute on kyllä niin hyvää, että ylimääräisen voi syödä. Ja kärsiä sitten sokerihumalaa ja pahaa oloa loppupäivän.

Pätkiskakku

4dl vehnäjauhoja

3dl sokeria

2tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

4rkl kaakaojauhetta

150g sulatettua voita

2dl turkkilaista maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä

6 pätkistä

3 munaa

Sulata pätkikset paloina voin sekaan. Lisää seokseen jugurtti ja munat, sekoita tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Sekoita huolella, ei tarvitse kuitenkaan vatkata. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, paista 175 asteessa n.45min. Kumoa kakku kuumana.

Valmista jäähtyneen kakun päälle kuorrute: 200g suklaata (itse käytän fasun sinistä) ja 100g voita. Sulata nämä miedolla lämmöllä kattilassa ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle. Halutessasi voit koristella suklaahipuilla tai strösseleillä. Anna jähmettyä huoneenlämmössä. Kakku vain paranee jos maltat säilyttää sitä pari päivää.

Ei kommentteja: