perjantaina, toukokuuta 24, 2013

Yes Sir, alkaa polttaa

...lähemmäksi hiivi vaan, alkaa polttaa, sormet etsii, koskettaa. Muista kumihanskat kun keräät nokkosia. Sitten polttaa vähemmän. 



Tein lettuja. Niistä ei tullut ohukaisia vaan paksukaisia. Normi lettutaikinaa rikastutin ryöpätyillä, hienonnetuilla nokkosilla, jauhojen lisäksi laitoin taikinaan kaurahiutaleita sekä kauraleseitä. Ja tietysti paistoin ne voissa.



Kun nokkoset on kerätty, ne kannattaa huuhdella. Nuorista nokkosista ei tarvitse ottaa lehtiä irti varsista, vaan ne voi  käyttää kokonaan. Jos nokkoset ovat kasvaneet jo isommiksi, niin käytä vain lehdet. Nokkosia kannattaa myös pakastaa ja kuivata talven varalle. Nopea ryöppäys ennen käyttöä katkaisee poltinkarvoilta terän. 




Myös frittataan nokkonen sopii hyvin, tähän laitoin lisäksi paprikaa ja purjoa sekä chorizomakkaraa ohuina siivuina.

Ei kommentteja: