tiistaina, huhtikuuta 10, 2012

Höyhenkoruja ja kierrätyskäsitöitä


Jippii, vapaat alkoivat! Pienien aamunokosten jälkeen aloitin -tapani mukaan- muutaman projektin. Siis kaikkea pitää tehdä yhtäaikaa, niin on tosi tehokas olo.

Ensin aloin väkertämään sulkakoruja. Höyheniä sai ennen pääsiäistä edullisesti, taitavat riittää mun tarpeeseen eläkeikään saakka. Loput matskut kaivelin kätköistäni; silkkinauhan pätkä (jostain topista peräisin, se mikä auttaa vaatetta pysymään henkarissa), nappeja, huopaa, pitsiä, rintakoruneuloja ja kontaktiliimaa.

Aloitin liimaamalla huopapalaan pitsiä, sitten  höyheniä, päälle nappi ja puristukseen siksi aikaa kun liima kuivuu.Sitten etsin kaapista aikansa eläneitä, hylkäyslautakunnan käsittelyä odottavia t-paitoja ja erotiikantappajapyjamia. Leikkasin pari cm leveiksi matonkuteiksi ja aloitin virkkaamaan vessaan mattoa. Koukku on numero 10. Jos mulla olis ulkohuussi, tämmöinen matto olis ihan must-juttu siellä. Meillä oli mökillä aikoinaan sukkahousuista virkattu huussin matto. Kotona oli maitopusseista tehty. Osattiin sitä ennenkin kierrätystä! Siis jo 70-luvulla, jolloin autot saastuttivat ihan kauheesti, lähes kaikki roskat poltettiin taloyhtiöiden uuneissa myrkkykaasujen noustessa taivaalle, muovi eli nousukauttaan ja lopulta tulikin energiakriisi. Mutta nyt siis vessanmattovirkkuu pääsi alulleen.


Piti välillä taas palata höyhenien pariin. Toinen rintakoru syntyi samoilla ohjeilla. Koristeeksi laitoin tassu-napin. Nyt onkin aika lähteä viemään neljä tassua ulos. Siellähän paistaa aurinko! Virkkuut jatkukoon ulkoilun jälkeen.Ei kommentteja: