sunnuntaina, lokakuuta 30, 2011

Paperitähdet

Ostin kirjamessuilta vanhoja nuottikirjoja askartelukäyttöön. Tarkoitus on myös käyttää niitä lahjojen paketointiin. Muutaman paperitähden teen niistä, sopivat paremmin sisustukseemme kuin ihan valkoisesta kopiopaprusta tehdyt.

Paperitähdet ovat helppoja tehdä: Ota haluamasi paperi; valkoinen, värillinen, kirjava, sanomalehti jne. ja leikkaa siitä 6 kpl 10x10cm paloja.


Taita neliö kolmioksi......ja vielä kerran keskeltä säilyttäen kolmion muodon. Leikkaa kolmiosta kärki pois ja leikkaa tasaisin välein 5 viiltoa niin että kolmio säilyy ehjänä, siis ei ihan loppuun asti.Avaa taitokset, sen pitäisi näyttää jotakuinkin tältä:Taita keskimmät suikaleet yhteen ja liimaa (tai teippaa) ne kiinni. Käännä paperi ympäri ja liimaa seuraavat suikaleet samalla tavalla kiinni vastakkaiselle puolelle. Käännä taas ja liimaa jokainen suikalepari toisiinsa, joka toinen aina toiselle puolelle.
Kun olet kiinnittänyt kaikki kulmat, pitäisi sen näyttää tämänlaiselta:Tee nyt kaikista paperineliöistä samanlaisia härpäkkeitä. Kun olet saanut kolme valmiiksi, liimaa (teippaa tai nido) ne toisiinsa sekä sivuilta että terävästä päästä. Kun sulla on 2x3 sakaraa, yhdistä koko helahoito tähdeksi.
Pujota neulalla lanka tähteen ja laita roikkumaan.Oli muutes tosi helppoo, sormet oli ihan liimassa, liimaukset aukeili (pyykkipoikia voi käyttää liiman kuivumisen ajaksi pitämään osia paikoilleen) ja kuudes sakara meinasi olla liikaa, mutta viisi liian vähän...Kaikesta huolimatta ajattelin näitä väkertää muutamia lisää!

Ei kommentteja: