tiistaina, huhtikuuta 19, 2011

"Tikka tikkaa tarkasti"

Mulla on ollut suunnitelmissa saada pieni työnurkkaus ompeluita ja muita pikku näperryksiä varten. Normaalisti valloitan keittiön ruokapöydän ja kaikki tarvikkeet ovat kuitenkin makuuhuoneessa. Makkarissa olisi periaatteessa tilaa, mutta sisustukseen sopiva pöytä on uupunut. Punnitsin vaihtoehtoja ja päädyin etsimään polkuompelukoneen pöytää, joko koneen kera tai ilman. Muutaman viikon metsästettyäni löytyi kaunis Tikka-merkkinen kone pöytineen Keravalta ihan kohtuuhintaan. (Otsikko on Tikkakoski oy:n mainoslause.)

Hieman haeskelin netistä koneen ikää, aivan tarkkaa ei selvinnyt, mutta 50-luvulta tämä lienee.

Pöytälevy on hyvässä kunnossa ja koneenkin pitäisi toimia. Olen joskus kansakoulussa ajellut poljettavalla singerillä, ja polkukoneiden sielunelämä ei ole minulle kovinkaan selvillä. Onneksi laatikossa oli tämä:

Alkuperäinen ohjekirja! Siihen pitää tutustua piakkoin.

Laatikossa oli muutakin mielenkiintoista: neppareita, normaalipaidan mittataulukko ja pari mittanauhaa, joista kuvassa oleva on hapettunut aika pahasti.

Hienoin laatikkolöytö oli tämä. Pahvinen kortti, missä sisällä neulalajitelma ja upea kolmiulotteinen kuva kansakoulun käsityötunnilta.

Muutama oppilas on hieman taipunut, täytyy varovasti yrittää ojentaa heitä.

Ei kommentteja: