tiistaina, heinäkuuta 21, 2009

Kesäterveiset!

Kesäisiä terveisiä Kymenlaaksosta! Tälläinen turilas kavereineen löytyi Systerin pihalta. Oli niin inho otus, että hädin tuskin uskalsin mennä kuvaamaan. Onko kenelläkään tietoa kuka hän mahtaa olla? Raidilla niistä kyllä päästiin eroon.
Vietettiin vapaapäiviä Mustin kanssa viikko Systerin luona. Jo viime kesänä oli tarkoitus käydä Jaalassa Verlan tehdasmuseoalueella, mutta jostain syystä se silloin jäi toteuttamatta. Nyt sitten hyppäsimme autoon ja käänsimme keulan kohti Jaalaa. Ensimmäinen kohde oli aivan tehdasalueen lähellä olevat kalliomaalaukset.
Tätä meille tarjottiin...
...ja tältä se näytti! Katsokaa tarkasti, punamullalla maalattuja kohtia voi aivan selvästi nähdä kalliosta.
Verlan pahvitehdas on perustettu 1800-luvun loppupuolella ja lakkautettu 1964. Museo on avattu 1972. Alue hyväksyttiin UNESCON maailmanperintöluetteloon 1996. Tehtaassa tehtiin mm. koulutauluihin ja erilaisiin pakkauksiin pahveja. Tehtaalla järjestetään opastettuja kierroksia ja alueen rakennuksista löytyy käsityöläiskauppoja, ravintola ja viinitupa.
Alla kuvia tehdasalueesta.
Käykäähän katsomassa kun liikutte tuolla päin! -impi-

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Mahtavia maisemia. Tuostä öttiäisestä uskaltaisin veikata, että olisikos Hoikkakukkajäärä... tai ainakin joku jäärä se on. Piti heti kaivaa Suomen luonto-opas esiin ja tarkistaa. :) Oli super mukavaa nähdä pitkästä aikaa!!