perjantaina, lokakuuta 31, 2008

Kankaanpainantaa parin vuoden takaa

Pari vuotta sitten tein kovasti joululahjoja. Neuloin, ompelin, askartelin. Kai mummoksi tuleminen sai aikaan käsityökipinän. Tai sitten lisääntynyt vapaa-aika, kun aloitin silloin yötyöt. Suurin saavutukseni oli varmaan Keskimmäiselle tuunatut pussilakanat ja tyynyliinat.

Lakanat ostin kuitenkin Ikeasta valmiina, siitä ns. jokamiehen lakanakankaasta tehdyt. Muuten kivat, mutta ruotsalaiset eivät tee pussilakanoihin niitä pieniä aukkoja, jotka helpottavat peiton sisään pujoittamista!

Printtasin netistä kuvan kolmena kappaleena ja leikkasin sabluunat. Levitin lakanat sanomalehdellä vuoratulle ruokapöydälle. Sanomalehtiä piti tietty laittaa myös lakanan sisään, värihän olisi muuten mennyt läpi. Kaivoin kangasvärit esiin ja koska kangas oli luonnonvalkoinen, halusin painantaankin käyttää luonnonläheisiä värejä.
Jokaisen värin jälkeen oli pieni mietintätauko, että väri kuivuu, eikä sotkeennu. Lopputulos oli mielestäni loistava. Kyllä siitä Marilynin tunnistaa, eikö vaan?
Hieman aikaa se vei, kun painoin 2 pussilakanaa (vaikkakin vain yhdeltä puolelta ) ja 2 tyynyliinaa. Mutta ajasta viis, kun saa puuhastella pukinkonttiin!
Kerroin vanhoja, kun uusia juttuja ei tällä kertaa ole. Ajatukset pyörii muutossa ja aika kuluu pakatessa. Kameran akut on loppu ja laturi lienee jo pakattu..argh! Pitää kyllä kaivaa se jostain, pitäähän muutto kuvata! Tänään hain Serkkulikan kanssa avaimet ja kiersin tyhjillään olevaa asuntoa haaveillen. Mahtuisikohan sinne hieman leveämpi kenkähylly? Nettiä tuskin saamme vielä ensi viikolla, joten postaukset tulevat kun yhteydet aukeavat. Sitten onkin vuorossa muuttokertomus ja kuvia uudesta asunnosta. -impi-

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hienot lakanat, nukkuisin mielelläni marilynlakanoissa yöni.

Sanna kirjoitti...

Ihanat lakanat!! Kyllä kelpaa unille painautua noihin lakanoihin.