lauantaina, toukokuuta 19, 2012

Tanskan tuliaisia


Reissusta tuli taas ostettua kaikenlaista kivaa. Tällä kertaa ei kuitenkaan ainoitakaan kenkiä ja vaatteitakin vain Christiania T-paidat meille molemmille. Lauantaiaamuna kävimme katsastamassa kirpputoritarjontaa ja sieltä löytyi ihanan patinoitunut nyt niin muodikas valokirjain. Valojahan siinä ei enää (vielä) ole, mutta on se hieno! Vei kyllä aika ison tilan matkalaukusta, mutta oli sen arvoinen. Ja maksoikin vain noin 13 euroa!Nyt ässä on eteisen lipaston päällä, odottelee lopullista sijoitustaan.
Kaunis vanhahtavan näköinen sienijuliste löytyi Christianshavnin alueelta Pang-nimisestä kaupasta. Tuli matkalaukussa rullattuna ihan sileänä kotiin saakka ja sopi kuin valettu Ikean valmiskehyksiin!Christianiasta on äskettäin julkaistu kirja joka oli myynnissä keskustan kirjakaupoissa.Levykauppa Accord sai Muusikon lähes tolaltaan valtavan valikoimansa vuoksi. Minä puolestani ihastuin löytämiini levyjen säilytysboxeihin. 


Pahvinen savikiekkojen säilytykseen/kuljetukseen tehty salkku on hyvässä kunnossa ja lukkosalvat toimivat.


Hauskasti kuvioitu muovinen salkku on sinkkukokoa. Molemmille oli laitettu hintaa 20DKK/ kpl eli  noin 2,30 €! Lopulta kun menimme kassalle, saimme ne kaupanpäällisenä  kun Muusikkoni osti sieltä 4 vinyyliä. Salkkuihin voi säilöä vaikkapa korttitarpeita.Niin paljon oli ihania aarteita kaupat pullollaan, yhdestä antiikkikaupasta ostin nämä juustomuotit. Ehkä ne päätyvät tuikkukipoiksi tai muuten vaan koristeiksi. Tivolin desing-kaupasta löysin kaakelitarroja. Tuli niin mieleen ne 70-luvun kukkatarrat, joita oli kaikissa keittiöissä eikä niitä sitten saanut irti millään. Istuvat kiinni kuin se kuuluisa tavara siellä junttilantuvan seinässä! Ovatkohan nämä yhtä kestävät?


Museokaupasta ostin parit helmet.


Kävimme toki oluttehtaalla, mutta myös karkkitehtaalla! Tehdas on aloittanut toimintansa jo vuonna 1891.


Namit ovat ehtaa sokeria ja suussasulavia. Kauppa muistuttaa enemmän museota kuin myymälää. Vaakakin, jolla karkit punnitaan, on kunnon manuaalivehje eikä mikään digitaali. 

2 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

ihanat ostokset....kummasti sitä saa matkalaukkuun tavaraa mahtumaan jos jotakin oikein mieleistä löytää...:)

Sanna kirjoitti...

Tuollaisen sieni-julisteen saisi nyt myös lähempää... moko.fi