torstaina, toukokuuta 17, 2012

Kevätretki

Kävimme Muusikon kanssa kevätretkellä Kööpenhaminassa. Reissu kesti 5 päivää. Siinä ajassa ehti nähdä paljon, mutta myös paljon jäi näkemättä. Säät vaihtelivat aurinkoisesta sateiseksi ja tyynestä tuuliseksi. Lähtöpäivänä oli kaikkein lämpimin ilma. Kevät on Tanskanmaalla jo pidemmällä kuin meillä, sireenit, rhodot ja hevoskastanjat olivat täydessä kukassa. Tässä hieman kuvasatoa reissusta:


JulkisivutaidettaJuusto- ja viinikauppa
Vintage-liikkeen ikkunasta kurkistelee mallinukke
Calsbergin tehtaalla työmies sai 12 tunnin työpäivänään 2litraa olutta, jotta jaksoi tehdä työt. Valkoinen kaappi on ihana, haluan tuollaisen!Raatihuone


Neulegraffitit pehmentävät näkymää


Yllä ja alla näkymää Assistent Kirkegårdista. Se on laaja hautausmaa joka on perustettu jo vuonna 1760. Todella kaunis puistomainen miljöö, ei liian tiheään "asuttu".
Magnolia kukassaan


Viehättävä puisto  Örstedsparken. Tekojärvi on kaivettu vanhan vallihaudan paikalle.
Rosenborgin puistossa omenapuuaidat (!) olivat täydessä kukassa.Tanskan merkittävimpiin museoihin kuuluva Ny Calsberg Glypotek  oli upea kokemus. Museossa oli näytillä paljon patsaita, muinaisegyptiläisiä muumioita ja sargofageja, tauluja (Van Gogh, Monet, Manet, Pisarro...) ja keskellä museota viehättävä talvipuutarha palmuineen, kukkineen ja sitruunoineen.Christianian vapaakaupunki oli myös tutustumisen arvoinen paikka. Portin sisäpuolella kuvaaminen on ehdottomasti kielletty.

Ei kommentteja: