sunnuntaina, tammikuuta 22, 2012

Naapurissa

Piipahdimme Muusikon kanssa Tukholmassa, ihan vaan huviksemme. Kun toinen tekee yötyötä ja toinen kolmea vuoroa, yhteistä vapaa-aikaa on harvakseltaan. Silloin on parempi ottaa ja lähteä jonnekin, ettei kaikki aika mene kotitöitä tehden. Ei ne puudelit minnekään karkaa sohvan takaa. 

 Päivän vietimme yksinomaan Södermalmin alueella kierrellen kirpputoreja, vintagemyymälöitä sekä levykauppoja.


Södermalmin kadut ovat kapoisia ja mukulakivisiä. Ja mäkisiä, josta bursiittini ei kovikaan mielissään ollut. Mutta mobilattia lonkkaan ja menoks.

Tämä levykauppa oli vielä kiinni..palasimme sinne takastulomatkalla. Tällä kertaa levysaalis oli koko reissulta vain 3 vinyyliä (yksi niistä tupla) ja 2 dc:tä.

Reissun kulttuuripläjäys oli Anton Corbijnin valokuvanäyttely. Se on esillä 15.4. saakka Fotografiskassa, lähellä Vikingin laituria, osoite Stora Tullhuset, Stadsgårdhamnen 22. Kannattaa käydä, jos siellä päin liikkuu.
Museossa oli myymälä, josta tarttui mukaan tämä teos, Microworlds. Kirjan kuvissa eri taiteilijat käyttävät miniatyyrejä ilmaistakseen maailmanmenoa. Kuvissa käsitellään arkisia tlanteita, mutta myös fantasioita sekä väkivaltaa. Huumoriakin löytyy, yksi hauskimmista kuvista on se, missä vuorikiipeilijäjoukko kipuaa pitkin marenkivuoria.
Sattumalta löysimme kaupan nimeltä Designtorget. Kauppa myy ruotsalaista designia, sisustustarvikkeita ym. hilavitkutinta. Tämä yellow submarine-teehaudutin oli oikea löytö meille Beatles-faneille.

Lusikka-veitsi-haarukka-mysteerit lähtivät myös mukaan, hintaa parisen euroa per kpl. (Siis veitsiosa on tuossa haarukansyrjässä, siinä on sahalaita, joka ei näy kunnolla kuvassa.)
Ja tietysti pakollinen tuliainen; Victoria&Daniel-tiskirätti!
Kyllä pienikin matkailu virkistää kummasti. Tuli ihan keväinen fiilis kun Tukholmassa ei ollut lainkaan lunta!

Ei kommentteja: