tiistaina, maaliskuuta 26, 2013

Safkaa ja kaikenlaista Kotiruokaa

Rakastan keittokirjoja. Ruuan tekeminen ohjeen mukaan on kuitenkin hankalaa. Mutta keittokirjojen selaaminen ja ohjeiden lukeminen on ihanaa. Nautin myös suunnattomasti hyvässä ruokakaupassa kuljeskelemisesta. Etenkin Herkun säilykehyllyt ovat ihanat. Siellä vierähtää äkkiä useampikin tovi.

Ostelen toisinaan vanhoja keittokirjoja divareista ja kirppiksiltä. Viimeksi ostin Linda McCartneyn kasvisruokakirjan Emmaukselta. Stadin Klassikot- kirjan Muusikko toi kerran tuliaisena Helsingistä. Siinä on esitelty neljä Helsinkiläistä ruokaravintolaa; Kosmos, Elite, Sea Horse ja Kolme Kruunua, sekä niiden klassikkoannokset resepteineen. 

Safkaa-kirja on joululahja Syseriltä. Sen ohjeista löytyy mm. huippusuosittu avokadopasta. Ohjeet ovat helpohkoja ja ihanan maistuvia. 


Aloitin keittokirjojen lukemisen jo varhain. Tämä Äidin vanha Kotiruoka onkin sen näköinen, että luettu on. Kannet ovat hävinneet jo aikoja sitten, mukana mennyt myös muutamia sivuja. Kirjan kuvat ovat niin ihania!
Ja löytyypä tästä painoksesta vielä saippuankin valmistus!
On mulla kirjasta uudempikin painos. Tämä on loistava perusteos jokaiseen kotiin. 
Vanhan Kotiruoka-kirjan sienikartta on kaunis. En kuitenkaan kehoittaisi ketään keräämään sieniä näiden kuvien perusteella, vaikka kyllähän tuosta ainakin pari tattia tunnistaa.
Tässä sienikuvasto nykypainoksesta:
Ei herätä ollenkaan niin suuria tunteita kuin nostalgiset piirroskuvat!

Ei kommentteja: