torstaina, tammikuuta 01, 2009

Uusi Vuosi ja Uudet Kujeet

Olen palannut! Loppuvuosi ehti kulua huomaamatta muuton ja töitten parissa niin nopeasti, etten vaan yksinkertaisesti saanut yhtään postausta aikaiseksi kahteen kuukauteen. Nyt vuoden ekana päivänä päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kirjoittaa muutaman rivin.
Tänään olikin niin ihanan aurinkoinen päivä, että lähdin Mustin kanssa laajentamaan reviiriä. Muutimme siis kaksi kuukautta sitten Muusikkoni kanssa yhteiseen kotiin. Lähialueen maasto on vielä osittain tuntematonta. Ikkunastamme pilkottaa puiden takaa täyttömäki, ja sinne suuntasimme päivälenkillämme.
Hikihän siinä tuli niskaan kun kiipesimme mäkeä ylös. Oli kuitenkin joka pisaran arvoista. Mäen päältä näkyi kauas ja kaiken kruunasi harvoin nähty valoilmiö taivaalla, nimittäin aurinko.
Syksyn pimeys on ollut tänä kaamoksena ahdistavampi kuin ennen. Kai ikä tekee tehtävänsä ja ovathan talvetkin nykyisin vähälumisempia -ja siten myös pimeämpiä- kuin ennen. Ostinkin itselleni joululahjaksi "light 'n' wake"-lampun. Se alkaa valaisemaan pikkuhiljaa puoli tuntia ennen herätystä ja kun on heräämisen aika, alkaa kuulua "kesäisen metsän ääniä". Herätyksen saa myös radiolle, summerille tai metsäpuron solinalle tai valtameren kohinalle. Minua miellyttää kyllä nuo linnunlaulut eniten.
Loppiaisena aloitan 7kk tauon jälkeen yötyöt. Tässä syksyllä tein 2-vuorotyötä, mutta kun virkavapaata ei enää myönnetty, niin menen takaisin yökyöpeliksi. Näin kevättä kohti mentäessä se tuntuu ihan mukavalta. Parasta tietysti on se, kun 7 valvotun yön jälkeen saa viettää saman verran vapaapäiviä.
Kyllä yötyö väkisinkin muuttaa koko unirytmin myös vapaapäivinä. Ehdin sitä pari vuotta tehdä ennen kun jäin ensin vuorottelu- ja sitten virkavapaalle. Ainahan voi kuitenkin kirjoitella blogia jos uni ei tule silmään. Onnellisen Uuden Vuoden toivotuksin -impi-

1 kommentti:

savisuti kirjoitti...

Hyvää tätä vuotta sinulle myös! Täyttömäen juurella on tullut joskus käytyä vaikka asunkin ihan toisella puolelle kaupunkia. Pitääpä harkita tuota lamppua kun pimeys ahistaa täälläkin, toki kylmyys tällä hetkellä vielä enemmän.