maanantaina, kesäkuuta 23, 2008

Lontoon terveiset

Loma Lontoossa on takana. Oli tosi kivaa. Majapaikkamme oli hostelli South Kensingtonissa. Ei todellakaan mikään neljän tähden hotelli, mutta halpa, alle 12 € /yö. Ja siellä kävimme vain nukkumassa. Päivisin olimme kiertelemässä kaupungilla ja yöksi kaaduimme uupuneina sänkyyn.
Ulkopuolelta ihailimme Buckinhamin palatsia, Toweria, Big Beniä ja monia muita rakennuksia. Puistot olivat kauniita. Ruusut kukkivat, ihmisiä lenkkeili joka puolella, ratsastajia, koiran ulkoiluttajia, lintujen ruokkijia, lounastuntiaan viettäviä. Kahtena päivänä satoi pienen hetken. Kiertelimme taidegallerioissa, museoissa ja katselemassa kirjailijoiden entisiä asuinpaikkoja. Oli elämys nähdä "aidosti" maailman kuuluisimpien taiteilijoiden tauluja; Gauguin, Monet, Van Gogh, Renoir... Välillä alkoi ihan ahdistaa eikä pää meinannut ottaa vastaan niin valtavaa kulttuuripläjäystä. Kävimme muutamalla kirpputorialueilla tekemässä löytöjä. Yhden päivän vietimme eläintarhassa. Söimme joka päivä ulkona. Pari kertaa pizzaa, intialaista, thai-ruokaa, fish&chipsiä, ihanaa pastaa.Iltapäiväteellä kävimme kerran. Paikka oli St Martin-In-The-Fields-kirkon krypta. Annokseen kuului teen/kahvin lisäksi sconssi hillon ja voin kera, hedelmäkakkua ja suklaapähkinäkakkua. Oli hyvää ja täyttävää. Metro oli nopea tapa liikkua paikasta toiseen. Ruuhka-aikoina huomasi tosin olevansa suurkaupungissa. Mutta ongelmia ei juurikaan ilmennyt. Kohteisiimme kuului myös jokaisen Beatles-fanin pyhiinvaelluspaikka, eli Abbey Roadin suojatie. Siinä piti tallata yli useampaan kertaan, mutta en suinkaan ollut ainoa. Paikalla on jatkuva turistivirta. Keskimmäinen tyytyi olemaan kuvaajana kun äiti lähes polvistui idoliensa jalanjälkiä etsimään asfaltista! Laitan seuraavaan postaukseen kuvia ostoksista, joita tein. Nyt unten maille..-impi-

1 kommentti:

SkyGirl kirjoitti...

Moi,

Kivannäköinen blogi! Täytyy laittaa tää osote talteen ja tulla lueskelemaan kuulumisia ja katselemaan kivoja kuvia toistekin :)

t. Minna