torstaina, kesäkuuta 12, 2008

Helsinki-päivä

Olimme Muusikkoni kanssa viettämässä Stadipäivää. Reippaina kiipesimme Erottajan paloaseman 42 metriä korkeaan torniin ihailemaan maisemia. Näkymät olivat huikeat. Oli upeaa olla Helsingin kattojen yllä ja katsella näkymiä. Kaikki näyttää niin erilaiselta sieltä ylhäältä.Voin kuvitella, miten brankkarit ottavat kauniina kesäpäivänä aurinkoa näköalatasanteella.
Itse rakennushan on reilusti yli 100v vanha. Rappujen ympärillä olevat tiilet ovat kauniisti kuluneet pyöreäselkäisiksi aikojen saatossa. Tornissa on paljon kaunismuotoisia ikkunoita. Hauskaa, että tuollainen rakennus avataan kerran vuodessa yleisölle.
Alakerrassa oleva palomuseo oli myös mielenkiintoinen. Vanha sairaankuljetus auto Fargo oli mahtava ilmestys.
Korkeavuorenkadulta askeleemme veivät Kaisaniemeen. Puistossa oli konsertti, jota kuuntelimme nauttien ihanaa picknic-lounasta; juustoja, kinkkupiirakkaa, kuohuviiniä. Kyllä on ihanaa kun on kesä ja loma!
Kävimme myös vanhan kauppahallin kupeessa kuuntelemassa Erja Lyytikäistä. On muuten naisella upea ääni! Hän esiintyi poliisien bigbandin kanssa. Olisi ollut hauska käydä katsomassa purjelaiva Göteborgia, mutta jono oli satakunta metriä pitkä, joten tyydyimme katsomaan sitä vain ulkopuolelta.
Nyt pitäisi alkaa hivuttautumaan makuuhuoneen puolelle. Aamulla aikainen herätys ja lähtö Keskimmäisen kanssa Lontooseen viikoksi. Impi vaikenee Juhannukseen asti.

Ei kommentteja: