torstaina, huhtikuuta 25, 2013

Banaaniletut - gluteeniton herkku

Bongasin netistä jokin aika sitten mielenkiintoisen ohjeen; jauhottomat letut! Siis sopivat gluteenitonta ruokavaliota noudattaville sekä muillekin jotka haluavat karttaa jauhoja.

Letut ovat oiva välipala tai sunnuntaiaamiainen. Niistä tulee hieman normaalia paksumpia.




n. 20-22 pikkuletun taikinaan tulee 1 iso banaani ja 2 kananmunaa. Ei muuta.

Riko munat blenderiin ja paloittele sekaan banaani. Taikina onnistunee myös sauvasekoittimella. Kaada tasaiseksi sekoitettua taikinaa lettupannun lokeroihin. Paistamiseen käytin neitsytkookosöljyä, mutta ensi kerralla aion laittaa voita, koska siitä irtoava pieni suolalisä on tarpeen. Letut täytyy paistaa miedommalla lämmöllä kuin tavalliset ohukaiset. 

Hilloa näihin en laittaisi, sillä makeutta on jo tarpeeksi. Söimme näitä banaanisiivujen ja kuusenkerkkäsiirapin kanssa. Paistaessa ripottelin letuille kanelia. Voisin kuvitella, että maistuisivat hyvältä vaikkapa vaniljajugurtin kera. Kookoshiutaleitakin voisi laittaa taikinaan. Kannattaa kokeilla, vaikka Wappubrunssilla!

3 kommenttia:

savisuti kirjoitti...

Tosi kiinnostavan tuntuinen ohje! Täytyy kokeilla! Täällä ollaan normaalilettujen ja pannarin ystäviä ja tätä kokeilen varmasti. Kiitos vinkistä!

Suska kirjoitti...

Kannattaa kokeilla!

Soile kirjoitti...

Löytyi! Ja kokeiluun menee.