torstaina, kesäkuuta 07, 2012

Pitsilaventeli

Ostin Annalan taimitorilta pitsilaventelin. Siitä sain idean kokeilla pitsin avulla kuvioimista, sillä täytyihän tälle ihanan tuoksuvalle yrtille saada ruukku. Olin saanut töistä ison punajuuripurkin, joka pääsi harjoituskappaleeksi.Maalasin purkin ensin valkoisella spraymaalilla, Sitten kiinnitin siihen kirppikseltä ostamaani tekokuituista pitsiä sprayliimalla. Maalasin päälle mustalla maalilla, otin pitsit irti ja: Ta-daa...purkista oli tullut hauskasti kuvioitu ruukku!  Jättisuurella naulalla naputtelin pohjaan reikiä, jottei vesi jää lillumaan purkkiin. Ruukunpalasilla sajaojitus ja laventeli multaan. 

Aivan tyytyväinen en tulokseen ole. Käytin liimaa liian varovaisesti ja pitsit pääsivät repsottamaan sillä seurauksella että kuviot eivät ole tarkkoja. Kuviointi olisi pitänyt suunnitella paremmin, niin lopputulos olisi harmonisempi yms. Mutta tämä oli tosiaan harjoituskappale ja ainahan sen voi sprayata mustaksi kokonaan ja tehdä kuviot uudelleen. Saa kuitenkin kelvata ainakin tämän kesän.

Idea kuvion toteuttamiseen on löytynyt kyläreissulla jostain lehdestä ja olin kirjoittanut sen ylös muistikirjaani. Artikkelissa oli kuvioitu lasilautasia. Aion kokeilla vielä niitäkin. Eli jatkoa seuraa!

3 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Upea!!

Eihän kaiken tarvitse niin tarkasti ollakkaan...:)

-S- kirjoitti...

Toi lievä epätarkkuus mun mielestä on ehkä jopa paremman näköinen kuin terävä kuvio olisi ollut... :)

Impi kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Suosittelen muitakin kokeilemaan, mutta kannattaa spryata ulkona...itse luulin vuoranneeni vessan tarkasti sanomalehdillä, mutta sainkin jynssätä harmaanmustaa utukerrosta kaakeleilta. Irtosi onneksi ihan mäntysuovalla.