lauantaina, helmikuuta 25, 2012

Täytetyt kesäkurpitsat

Lauantain lounaslistalla oli täytetyt kesäkurpitsat. Tässäpä ohje jaettavaksi:

Jauhelihaa ruskistettuna pannulla, sekaan purkitettuja tomaatteja pilkottuina, paahdettua sipulia (tavallinenkin käy), he-ma-pa eli liikennevalosekoitus, ja livahtipa sinne myös pussinpohja lempi-pakastevihanneksiani, eli Rainbow-tuotemerkin "ruokaisat pannukasvikset". Mausteeksi paprikajauhetta, suolaa, mustapippuria ja valkosipulia. Ai niin, ja sieniä. Kannattaa maustaa ihan reilusti, kun kesis on itsessään aika mauton tuote. 



 Palloraudalla, eli ns. pariisinperunaraudalla koversin kesikset. Pallerot pilkoin jo valmiin täytteen jatkeeksi (paitsi sitä palaa, joka tippui lattialle, sen söi Musti). Mun pallorauta on varmaan 60-luvulta, maali hilseilee puisesta varresta. Niitä saa ihan kohtuuhintaan Ikeasta. Esim. meloonipalloja voi laittaa salaattiin tai booliin.Ihan kiva kapistus, ilmankin tulee kyllä toimeen.


.
Täyte koverrettujen kurpitsoiden sisään. Suosittelen leikkaamaan kurpitsat vielä keskeltä poikki, ei ne mahdu lautaselle tuommoisena T: nimimerkki vahingosta viisastuu. Sitten juustoraaste päälle. Mulla tais olla niin kova nälkä, että jäi se vaihe kuvaamatta! Uunissa oli lämpöä 225 ja kurpitsat olivat aika pieniä, eli 25min riitti.



Söin isoon nälkään tuon yhden kesäkurpitsan, siis molemmat puoliskot, yksinäni. Täytettä jäi reilusti (jauhelihaa oli 400g). Täytteen käytän illalla täytettyihin paprikoihin, joilla yllätän töistä palaavan Muusikkoni. Täyte sopii hyvin myös vaikka lettuihin tai tortilloihin. Tai lämpöisiin voileipiin. 




Ei kommentteja: