perjantaina, helmikuuta 03, 2012

Runoilijan tortut

Runebergintortut ilman mantelia (n. 15kpl)

200g voita
2dl fariinisokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
1dl murskattuja pipareita
1/2dl kaura-, ruis- tai vehnäleseitä
1/2dl korppujauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitojuomaa
vadelma-granaattiomenahilloa (pelkkä vadelmakin käy)

Kostutukseen (puolukka)mehua+(mansikka)likööriä

Koristeluun hilloa ja tomusokerikuorrutetta

Tee näin: Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. (Vinkki: seos ei juoksetu, kun laitat munan jälkeen teelusikallisen jauhoja, vatkaat ja lisäät sitten toisen munan)
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maitojuoma taikinaan.
Jaa taikina vuokiin, jätä hieman taikinaa säästöön. Itse käytin silikonisia kuppikakkuvuokia, ovat tosi näppärät ja kauniit laittaa esille.
Tee leivonnaisiin pieni monttu lusikalla tai vaikka sormella, laita kuoppaan hilloa ja taikinanokare päälle.
Paista +200 asteessa, ehkä n. 12-15min, no, niin että näyttävät kypsiltä. (En koskaan muista katsoa kellosta aikaa kun paistan jotain).

Kun torttuset ovat kypsiä ja nostettu pois uunista, kostuta ne heti lämpiminä mehu-likööriseoksella. Käytä pullasutia, tai liruttele kostuketta varovasti teelusikalla. Hörppää jäljelle jäänyt kostuke kurkkuusi. Sekin kaipaa varmaan kostuketta. Laita torttujen pinnalle vielä nokare hilloa ja anna jäähtyä.

Jäähtyneiden kakkusten päälle tee tomusokerikuorrutteella rinkulat hillosilmän ympärille. Käytä joko valmista kuorrutetta tai tee itse tomusokerista+vedestä+parista tipasta sitruunamehua. Laita kuorrute pakastepussiin, leikkaa kulma auki ja pursota.  Jätä huoneenlämpöön peittämättä, jotta kuorrute kuivahtaa. 

Tällä reseptillä saat kosteita ja maukkaita torttuja, reseptin kehittelin itse kun piti saada mantelittomia. Hillo on ranskalaista St Dalfour Rapsodie de fruit, n. 15cm korkea, kapea purkki. Löytyy useastakin kaupasta. Sarjassa on myös ihana viikunahillo, sopii loistavasti juustojen kanssa.


Nauti hyvässä seurassa kahvin tai teen kera.



Ei kommentteja: