perjantaina, lokakuuta 21, 2011

Sienisäilöntää

Tämän syksyn sienisato oli niin runsas, että sain tehtyä ennätysmäärän säilykkeitä. Näitä purnukoita tulee laitettua myös pukinkonttiin. Oma suosikkini on suppilovahveroista tehdyt karkkisienet. Niihin tulee sokeria, kanelia, muskottikukkaa sekä neilikkaa. Ihanan jouluisan makuisia! Ohjeeseen oli aiemmin linkki, mutta kokeilin linkkiä ja se vei aivan väärälle sivulle, joten poistin sen. (5.10.2014)

Kokeilin tänä vuonna ensimmäistä kertaa säilöä tatteja etikkaliemeen. Ovat ehtineet jo maustua usean viikon, joten pitänee avata purkki lähipäivinä ja maistella. Rouskuja olen ennenkin säilönyt eritavoin; chlimarinaadiin, sipulin ja porkkanan kera ja nyt kokeilin sipuli-valkosipuli-yhdistelmää.

Ei kommentteja: