torstaina, syyskuuta 29, 2011

Meidän mutsin tekemää sapuskaa

Sieniä siellä, sieniä täällä, Impi se hyppelee sienien päällä! Johonkin ne täytyy myös käyttää kun pakastin pursuaa. Tänään tein sienipizzaa! Pohjaan laitoin vettä, kuivahiivaa ja merisuolaa. Jauhoina käytin osittain täysjyvävehnää ja osin tavallista vehnäjauhoa. Lopuksi loraus rypsiöljyä.

Naputtelin kiinalaisella keittiöveitselläni suppilovahverot pieneksi hakkelukseksi, sitä oli lopulta noin 8dl. Ruskistin jauhelihan (400g), lisäsin paahdettua sipulia ja maustoin chilillä, viherpippurilla sekä suolalla. Heitin sienihakkeluksen pannuun muhimaan. Valutin purkillisesta tomaattimurskaa liiat nesteet pois ja heitin pannuun muiden täytteiden sekaan.

Kaulin kohonneen pohjan suoraan leivinpaperin päälle, siirsin pohjan pellille ja sivelin pohjalle tomaattipyrettä pienen purkillisen. Sen jälkeen jauheliha-sienimössö ja pari tomaattia kuutioina. Pinnalle ripottelin pizzamaustetta sekä meiramia.

Lopuksi runsaasti juustoa ja 200 asteeseen uuniin noin 35 minuutiksi.

Ai kun tuli hyvää!

Pari viikkoa sitten tein lihamureketta. Tein mureketaikinan ihan normaaliin tapaan, annos oli tällä kertaa hieman isompi, jauhelihaa oli 1,2kg. Jatkeaineina oli sipulikeittopussi, korppujauhoja, kermaviiliä, pari munaa ja mausteita.

Taputtelin taikinan leivinpaperin päälle ja tein täytteen: 1prk afrikan paprika-tuorejuustoa ja rasiallinen kylmäsavupororouhetta. Pororouhe löytyy kaupasta sieltä missä on esim. kinkkusuikaleet. Kaikkien kauppojen valikoimassa sitä ei tosin ole. Se on kovin suolasta, eli kannattaa muiden ainesten suolaamisen kanssa olla varovainen, kun sitä käyttää. Sekoitin kulhossa aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi.

Levitin täytteen noin 2/3 murekelevyn päälle.

Sitten kieputin levinpaperin avulla murekkeen kuin kääretortun rullaksi.

Lopuksi rulla vuokaan saumapuoli alaspäin ja uuniin.

Lisäkkeenä oli parsa- ja kukkakaalia, sikurirouskukastiketta sekä sydänpastaa.Valmiista murekkeesta jäi kuva ottamatta, kun lapseni tulivat käymään ja huomioni kohdistui täysin Pikkumieheen, joka sulattaa mummon sydämen aina suurilla ruskeilla silmillään!

Ei kommentteja: