maanantaina, syyskuuta 19, 2011

Englannissa - Liverpool

Toteutimme Muusikkoni kanssa yhden haaveistamme ja lähdimme yhdessä matkalle Englantiin. Lensimme ensin Lontooseen ja sieltä jatkoimme seuraavana päivänä Liverpooliin.

Junamatka kesti parisen tuntia. Kauniit maalaismaisemat vilahtelivat ikkunasta. Pelloilla oli hevosia, lampaita ja lehmiä.

Liverpoolissa majoittauduimme Dolby-hotelliin, joka oli hyvin viehättävä ja kävelymatkan päässä keskustasta.

Hotellihuoneemme ikkunasta näkyi Mersey-joki sekä joen toisella puolella siinsi Birkenheadin kaupunki. Birkenheadiin pääsi bussilla sekä junalla joen alitse menevää tunnelia pitkin. Kävimme sielläkin piipahtamassa. Pikkukaupungin ihmisten välitön ystävällisyys tuntui mukavalta. Heti bussista noustuamme kävimme tutkailemaan karttaa ja ei aikaakaan kun eräs mies tuli kysymään mitä etsimme ja neuvoi meidät paikalliselle torille.

Panimme merkille, että jostain kumman syystä englantilaiset terassit eivät ole katettuja, vaikka sadekuuro yllättääkin usein. (Tai näin ainakin väitetään.) Löysimme eräänä sateisena iltana viihtyisän terassin, joka oli muuten autio, vain markiisien alla terassin reunamilla olevat pöydät olivat varattuja. Suojaisa paikka löytyi kyllä meillekin.

Pubikulttuuri tuli kyllä reissulla tutuksi. Söimme lähes joka päivä pubeissa ja ruoka oli hyvin maistuvaa. Hiilihydraattipitoista kylläkin, koska ruoka koostui ranskalaisista, piiraista, paneroidusta kalasta, leivistä.. Salaatti oli korvattu herneillä, joita oli melkeinpä joka ateriassa.

Liverpool on sekoitus uutta ja vanhaa, kaunista ja ränsistynyttä. Työttömyysprosentti on siellä korkea, asunnottomia näkyi katukuvassa.

Albert Dockin alue oli hyvin lähellä hotelliamme ja siellä oli paljon nähtävää; museoita, pikku puoteja, maailmanpyörä, kahviloita. Kävimme Beatles-museossa sekä Liverpool Tatessa, jossa oli huikea Rene' Magritten näyttely.

Muutaman kilometrin päässä keskustassa on viihtyisä puisto, Seflon Park. Puistossa on Palm House-niminen kasvihuone, jonne yleisöllä on vapaa pääsy.

Palm Housen sivut löytyvät täältä.

Kävelimme puiston läpi ihastellen sen siisteyttä ja kauniita istutuksia.

Ja kuten kuvista näkyy, ei Englannissa sada aina. Tähän mennessä olimme kastuneet kerran ja matkaa oli jo takana usea päivä.

Lammessa oli paljon lintuja, tämä kahlaaja (?) oli kaunis limenvihreine jalkoineen. Mikäköhän lintu se lienee?

Neljä yötä Liverpoolissa vietettyämme jätimme kaupungin haikeina taaksemme ja hyppäsimme Lontoon junaan kohti uusia seikkailuja.

Ei kommentteja: