maanantaina, toukokuuta 30, 2011

Olipa kerran...

...Muuramen valkoinen lipasto. Tylsä, vaikkakin kotimaista designia. Olin suunnitellut siitä itselleni yöpöytää. Silmiini vaan ei millään sovi näky valkoisesta lastulevyisestä huonekalusta. Ensin ajattelin maalata sen, mutta miksi en tekisi siitä vieläkin persoonallisempaa?

Aluksi pyysin Muusikkoa tuomaan kalusteen kylppäriin. Kaivoin tasohiomakoneeni esiin, liitin sen pölynimuriin ja aloin hiomaan. Otin pinnasta kiillon pois, pyyhin sen ja roudasin kaapin parempaan valoon keittiöön.

Pengoin kirppiksiltä ostamani vanhat avut, seurat, kotiliedet, hopeapeilit ja ruotsinkieliset valitut palat ja aloin saksia niistä kuvia irti. Lehdet ovat 1930-60 -luvuilta. Tein erikeeperistä ja vedestä seoksen jolla liimailin kuvia kalusteen pintaan. Lopuksi vielä sivelin kuvien pinnat kauttaaltaan seoksella.

Kansilevyn päällystin ensin vanhan kirjan sivuilla ja liimasin sen päälle muotia 1960-luvulta.

Aikamoisen muodonmuutoksen sai lipasto kokea.

Lähikuva hyllystä

Kylkeen liimasin mm. Seuran kannen vuodelta 1948.

Laatikossa oli aiemmin vetimen tilalla reikä. Peitin sen ensin pahvilla ja sen jälkeen vielä kuvalla. Laitoin kaksi messinkistä vedintä tilalle. Olikin aika iso homma saada niitä asennettua ilman porakonetta, tässä lipastossa kun on käytetty aika kovaa lastulevyä! Ensin tein naulalla ja vasaralla reiät läpi, sitten kairasin niitä isommiksi ruuveilla. Ruuvinvääntimestäni oli akku tyhjänä, joten ihan kaurapuuron voimalla jouduin vääntämään.

Tässä vielä valmis yöpöytäni. Pöydän päällä Miika Nousiaisen "Vadelmavenepakolainen". Olen vielä alkumetreillä sen lukemisessa, mutta nyt jo voin suositella sitä kaikille. Repäisevän hauskaa tekstiä!

Ei kommentteja: