keskiviikkona, huhtikuuta 20, 2011

Kirppukirjoja

Jo ennestään täpötäysi kirjakaappi on taas saanut täydennystä kirpputoreilta.

Eurolla löysin takatekstin mukaan "karmeanhauskan trillerin" Kuolema korjaa kokit. Newyorkilaisen pariskunnan Nan ja Ivan Lyonsin kirjoittama kirja on vuodelta 1976. Kotimaisista dekkaristeista suosikkejani ovat Seppo Jokinen ja Reijo Mäki. Heidän opuksiaan löytyi myös sopuisaan hintaan.

Mari Mörön puutarha-aiheisia kirjoja olen yrittänyt löytää divareista ja kirppikisiltä turhaan. Nyt löytyi Mörön läpimurtoteos Kiltin yön lahjat. Veikko Huovisen Hamsterit ja usean dekkaristin Intohimosta rikokseen ovat pokkariversioina mukavaa loma- ja bussimatkaluettavaa.

Pieni lankakauppa on kai vähän hömppäkirja, mutta kiinnostaa aiheeltaan ja kansi on kaunis. (Hyvä syy ostaa kirja, eikö vaan?) Helena Sinervon Tykistökadun päiväperho sai ilmestyessään hyvät arvostelut. Kirjaa en ole vielä edes selannut, rivoksi ja rohkeaksi se on kieleltään mainittu. En ala hutkimaan ennen tutkimista.

Ja ettei nyt ihan viihteelle menisi kaikki hankinnat, niin asiakirjojakin pitää joukossa olla. Kukkivaan kalenteriin laitan siementen kylvöajat ym. muistiin seuraavia vuosia varten, Kesäkukat ja Oma puutarha ovat mukavaa luettavaa ja niistä saattaa saada jotain ideoita omaa parveketta laittaessa kesäkuntoon.

Tekstauskirjan ostin siksi kun käsialani on mallia harakanvarvas. Yritän siitä ottaa mallia kun teen vaikkapa kortteja. Onneksi tietokoneella saa erilaisia fontteja ja printattua runoja ja tekstejä, mutta olisi mukavaa saada omin käsinkin kaunista tekstiä aikaiseksi.

Ei kommentteja: