lauantaina, maaliskuuta 26, 2011

Valokuvatorstai

Tämän viikon aiheena on Kuva ja Kuvausprosessi. Aika haasteellista tälläiselle sunnuntaikuvaajalle. Mulla kun ei ole mitään kuvankäsittelyohjelmia ja kameraa käytän eniten automaattiasetuksilla. Mutta soitellen sotaan lähdin kuitenkin.
Aiheen kävin kurkkaamassa aamuyöstä torstaina ollessani töissä ja siitä sitten aloin miettimään mitä kuvaisin tällä kertaa. Olihan tarkoitus ottaa uusi kuva juuri tätä haastetta varten. Aamulla olin kotona kahdeksan jälkeen, käytin pikaisesti Mustin metsässä ja aihe oli hahmottunut mieleeni. Päätin kuvata rakkaat kylpyankkani vaahtokylvyssä. Laskin lavuaariin vettä ja pursotin saippuaa vaahdon aikaansaamiseksi. Viidestä ankasta kaksi upposi samoin tein. Iso ankka kääntyi nurin ja täytyi laskea vettä vähemmäksi niin että se osui pohjaan.
Tässä kolme uimataitoista.
Ja tässä kaksi "rannalle" jäänyttä.
Makrolla kuvattu ankanpoikanen, joka uiskenteli veessä.
Hoitsuankka pääsi uimataidottomana ison ankan päänpäälle.
Lähes kolmekymmentä kuvaa tuli napsittua ja sitten lähdin nukkumaan. Kuvat laitoin perjantai-iltana koneelle ja poistelin sieltä huonoimmat, paria rajasin hieman pienemmäksi. Siinä minun "käsittelyni". Tänään lauantaina vasta valkkasin nuo tänne blogiin. En uskaltanut käydä katsomassa muiden prosesseja ennen omani julkistamista, koska halusin lähteä tyhjältä pöydältä liikkeelle.

8 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Kerrassaan suloisia kuvia! Tykkään.

raija kirjoitti...

Mukavia kuvia ankanpojasta joka on uimassa.;)

lepis kirjoitti...

Suloisia ankkoja! Tuo lähes uppeluksissa oleva, jossa vain nokka ja hieman päälakea näkyy, nousi aivan ehdottomaksi suosikikseni.

Ankat ovat pop tänä keväänä!

arleena kirjoitti...

Hauska kuvasarja. Pidän erikoisesti vaahtokylpevästä ankasta.

Nukke kirjoitti...

Aivan ihania !!!! Kuinka hauska esine voikin piristää!

Susku kirjoitti...

Hauska kertomus ja kuvasarja!

Tiina Linkama kirjoitti...

Hieman jälkijunassa kommentoin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Aivan ihana ajatus ja hienot kuvat. Voin vain kuvitella sinut puuhastelemassa ankkojen kanssa - lisään vettä, uups, yksi hukkuu, jatketaan vähentämällä vettä jne.

Todella kiva ja positiivinen ja hyvää mieltä tuottava kuvasarja!

Impi kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Kuvaussessio oli todellakin kuten Tiina kirjoitit; saippuaa, vettä, ankat uimaan, auts - osa uppoo, vettä pois jne... Ja sitten vielä heilut siinä kameran kanssa miettien käyttääkö salamaa vai ei ja kokeilisko makroa... :)