lauantaina, helmikuuta 26, 2011

Antiikki- ja Keräilymessut Järvenpäässä

Hesarin Nyt-liitteestä bongasin Antiikki-ja Keräilymessut, jotka ovat tämän viikonlopun Järvenpäätalossa. Sinnehän oli päästävä, vaikka tälläiselle hamsterille ne ovat aika vaarallinen paikka, ainakin lompakon kannalta. Eräällä myyjäpariskunnalla oli paljon koruja ja sieltä lähti vitosella mukaan hopeinen tassu-riipus.
Appeni on aikoinaan ollut Helsingin Kaupunginteatterissa töissä parisenkymmentä vuotta. Hänelle ostimme teatteria kuvaavan seinälautasen. Arabiaa se on, suunnittelijasta tai tekovuodesta ei mitään tietoa, vaikka tässä tunnin verran googlettelin.
Ruska-astiasto täydentyi reunallisella vadilla/kulholla sekä suurella paistivadilla, joita jo ennestään oli yksi.
Tätä reunallista vatia myydään toisinaan myös Kaarna-nimellä, mutta samanlainen mattalasite siinä on kuin Ruskassa.
Todellinen löytö oli Raija Uosikkisen "Emilia"-lautanen. Sarja on aivan ihastuttava kuvioiltaan, mutta kallis. Ainakin Hietsun hallissa tätä on tullut vastaan toisinaan. Minua miellyttää eniten juuri puutarha-aiheiset kuvitukset. Tähän lautaseen kuuluisi myös kuppi, se on ns. aamiaissetti. Sain lautasen pilkkahintaan, niin pakkohan se oli ostaa.
Emilian lisäksi olen haikaillut Esteri Tomulan suunnittelemaa "Tatti"-kulhoa. Näin sen ensimmäistä kertaa "livenä" ja henki meinasi salpaantua. Finellin emalikulho, jonkin verran elämää nähnyt, mutta käyttökelpoinen. Ja niin kaunis! Nyt se kaunistaa kotiamme olemassaolollaan. Pienet skrubut esineissä eivät minua haittaa, enhän itsekään ole kolhuilta elämässä säästynyt.

Ei kommentteja: