tiistaina, tammikuuta 25, 2011

Kodin tuunausta

Hei kaikki uudet ja vanhat lukijat! Päätin herättää blogini henkiin reilun vuoden kirjoittamistauon jälkeen. Jospa sitä taas saisi tekstiä syntymään ja mietteitä kerrottua kera kuvien. Löysin mukavan idean vinyyliharrastajan kotiin täältä. Pari kuppia tein niinkuin ohjeessa, lasin päällä. Oluttuoppi ei meidän uuniimme mahtunut, mutta isommanpuoleinen juomalasi kylläkin. Tämä kuvassa oleva on tehty omatekemän savikulhon päällä ja siitä tulikin oiva hedelmävati. Ostin muutamia naarmuisia levyjä kirppikseltä euron-kahden hintaan. Valintaperusteena oli hauskat kannet, sillä niillekin oli käyttöä. Pöytäliina on Finnlaysonin mallistoa, kankaat olivat 50% alessa. Värit sopivat täydellisesti keittiöömme.
Kotimme on 70-luvun kerrostalo. Väliseinät ovat lastulevyä. Tuulikaappi on tilava -ja aina täynnä vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Eteisestä on ovet makuuhuoneeseen, olohuoneeseen, keittiöön ja vessaan. Suoraan ulko-ovelta tultaessa on tämä seinänpätkä ja halusin maalata sen pirteän punaiseksi. Seinä antaa nyt kauniin kontrastin Budapestin kirppikseltä löytyneille Beatles-keräilykuville, kellolle ja valkoraamiselle peilille, jonka yläreunassa on silmä-ja aurinkolasikokoelmani.
Tämän seinänpätkän vuoksi oli tärkeää löytää hauskoja ja erikoisia levynkansia. Pari riviä alhaalta vielä uupuu. Yritin ensin saada pahvit pysymään seinällä ns. karhuntassuilla, mutta alkoivat mokomat tipahdella alas, joten työkalupakista löytyneille pienille messinkinauloille tuli käyttöä. Koolausten kohdalla sain kyllä useamman naulan hakattua kieroon. Tuulikaapin ovenlasin pokat ovat samaa punaista kuin maalaamani seinä.
Rakastan ja ihailen suuresti Helsinkiä, sen kauniita rakennuksia, puistoja, ihmisvilinää ja ratikoiden kolinaa. Sain osan Helsinkiä kotiimme, kun ostin Vallilan "Katajanokka"-verhot. Tätä väriä ei ainakaan toistaiseksi ole vielä valmisverhona, joten ostin kankaat ja ompelin itse. Verhojenompelu ei totisesti ole lempipuuhaani, mutta tälläkertaa lähestulkoon nautin siitä. Kangas on ihanan tukevaa puuvillaa ja kun ensin silitin kaikki käänteet, niin ompelu sujui helposti.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

On ollutkin ikävä!! <3