maanantaina, kesäkuuta 01, 2009

Appleblossom ja Muguet

Nämä kaksi 70-luvun hajuvettä tulivat mieleeni, kun tänään aamulenkillä ollessani näin villiomenapuun täydessä kukassaan. Muutaman oksan taitoin kotiin viemiseksi, vaikkeivät kauaa maljakossa kestäkään. Appleblossom oli jokajouluinen kauhistus. Jos sitä ei tullut itselle, niin ainakin systerin paketista se löytyi. Haisteltiin sitä ja irvisteltiin, heitettiin käyttämättömät pullot ennen seuraavaa joulua pois. Todellinen "hajuvesi".
Mutta voi sitä ihanaa Joulua, kun paketista löytyi 4711 Muguet! Siihen parfyymiin oli saatu lähes aito kielon tuoksu. Pullokin oli pienen pieni, ei tavaratalosta, vaan Kouvolan Kemikaaliosta ostettu.
Hajumuisti on mystinen asia, sitä ei ole pystytty tutkimaan kovinkaan paljon. Koirilla tuo toimii erittäin hyvin. Kun Musti oli kerran hyvin kipeenä käynyt päivystävällä eläinlääkärillä, lääkehuuruista huolimatta oli ahdistava kokemus jäänyt sen muistin syövereihin. 7kk tapahtuman jälkeen menimme samalle klinikalle täysissä sielun ja ruumiin voimissa hakemaan tehosterokotuksia, käyttäytyi Musti hyvin epätyypilliseen tapaan. Se kun normaalisti rakastaa jokaista eläinlääkäriä ja nuuskuttaa ja nuolee tohtorin korvat, niin nyt oli hellyys kaukana. Koira murisi ja irvisteli, sain hädintuskin nostettua sen pöydälle ja lääkäri selvästi pelkäsi sitä. Rokotus saatiin kuitenkin, mutta vaihdoimme klinikkaa tämän jälkeen. Se selvästi kohdisti pelkonsa paikkaan eikä lääkäriin, sillä kyseessä oli eri henkilöt.
Nyt kuitenkin haistellaan tämä ilta vielä kesää, huomisesta lähtien kylmenee. Ja impi lähtee viimeiseen yövuoroon töihin ennen lomaa!

1 kommentti:

savisuti kirjoitti...

Naapurista ystäväni sai siskonsa kanssa 4711-putelin ja sain itsekin sitä joskus sormenpäällä laittaa kaulalleni. Tuoksu on vahvasti mielessä!

Ihana kun on kesä! Nautitaan!