keskiviikkona, heinäkuuta 30, 2008

Pähkinöitä

Vihreä ajattelumaailma on aina ollut lähellä sydäntäni. En tosin elä aina oppieni mukaisesti, mutta välillä yritän skarpata. Kuten nyt. Ostin Ruohonjuuresta intialaisia pesupähkinöitä. Pähkinät korvaavat pyykinpesuaineen, ovat uusiutuvaa luonnonvaraa ja sopivat allergisille. Googlettamalla löysin niistä lisää tietoa; niistä voidaan uuttaa nestemäistä pesuainetta ja käyttää yleispesuaineena, tiskiaineena, saippuana.
Laitoin ensimmäiseen kokeiluun muutaman tipan ruusu- ja laventeliöljyä, siis koneen rumpuun suoraan. Lakanoihin jäi vieno tuoksu. Olen käyttänyt 4-6 kuoren puolikasta/koneellinen, kuoret ovat olleet oheisessa kangaspussissa pyykin seassa. Samat pähkinät voi käyttää kahteen kertaan. Pyykki on puhdasta ja pehmeää, huuhteluainetta ei tarvita. Ruohonjuuressa hinta on 20€kg, ostin 14kpl kokonaisia pähkinöitä, hinta oli 1€. Ovat siis aika kevyttä kamaa. Taidan hakea lisää kun Stadiin päin ensi kerralla menen. -impi-

1 kommentti:

NirNa kirjoitti...

hmmmm... Pähkinöillä puhdasta.. Olisipa kiva itsenkin kokeilla. Ehkä seuraavalla kerranlla poikkean ostamassa muutaman kokeiluun.
Mikäli ehdit liikkumaan vielä täälläpäin, niin tervetuloa kesäteatteriin..(meikäläinen loistaa areenalla)