keskiviikkona, heinäkuuta 02, 2008

Karjalasta kajahtaa - Kappale kauneinta Suomea

Eilen aamulla lähdimme ajelemaan Lappeenrantaan päin. Ilma oli kuin unelma, ihanteellinen lomasää. Tunnin köröttelyn jälkeen olimme perillä Lappeenrannan satama-alueella. Saimaa aaltoili sinisenä pieniä väreitä.
Kävimme linnoituksen käsityökaupoissa ja gallerioissa kiertelemässä. TÄKY-käsityökaupasta löysin alla olevat hupaisan ihanat kännykkä- ja rahapussit. Ne ovat imatralaisen Teija Rossin tekemät. Tuskin kovin monella vastaantulevalla on kaulassaan samanlainen piirakka roikkumassa!
Kävimme tietysti tutustumassa hiekkalinnaan. Tänä vuonna aiheena on Villi Länsi. Alue on ihanan lapsiystävällinen, paljon leikkivälineitä ja mikä parasta: ei pääsymaksua!
Hiekkaveistokset olivat upeita. Eipä minun käsilläni tuollaista syntyisi.
Linnoitusalueella on galleria Kaakaopapu, jossa oli ihana näyttely;
HELSINKI-SAVITAIPALE
TEIJA IMMONEN grafiikkaa
SARI KOUKI keramiikkaa Grafiikkatyöt olivat mieleenpainuvia ja pidin niistä kovasti. Näin kenkäfriikkinä ihastuin kuitenkin eniten Sari Koukin teokseen "Ilon sekunnit".
Kattoon oli ripustettu sukkia, joita takana oleva tuuletin heilutti hauskasti. Alla oli keramiikasta tehtyjä kenkiä ja laukkuja. Kenkäparin tai laukun olisi voinut ostaa 150€lla. Hitsi vieköön, kun tuli ostettua ne rillit.. vaikka ehkä niillä on enemmän käyttöä kuin savikenkäparilla..
Eikös olekin hienoja!
Paluumatkalle lähdettäessä kävimme paikallisessa Plantagen-puutarhaliikkeessä. Systeri löysi sieltä paljon kaikenlaista pihalleen, ja minä mustan (!) tarhasarviorvokin, 'Molly Sandersonin'. Toivottavasti saan sen vietyä kotiparvekkeelle jotenkin ehjänä. Edessä kun on taas junamatka kera Mustin, rinkan, läppärin, kameran...
Tässä kaikki tällä kertaa. -impi-

1 kommentti:

savisuti kirjoitti...

Hauskoja keramiikkakenkiä!